Ahmad Nasrollahi S, Hassanzade H, Yazdanparast T, Yadangi S, Marami Zonouz S, Mohiti Asli M et al . Safety assessment of two moisturizer products: Phase I controlled clinical trials. jdc 2014; 5 (3) :110-116
URL:
http://jdc.tums.ac.ir/article-1-5081-fa.html
احمدنصراللهی سامان، حسنزاده حورناز، یزدانپرست ترانه، یدنگی سمیه، مرامیزنوز شادی، محیطیاصلی مهدی و همکاران.. بیخطری دو فرآوردهی مرطوبکننده: کارآزمایی بالینی دارای گروه شاهد فاز I. پوست و زیبایی. 1393; 5 (3) :110-116
URL: http://jdc.tums.ac.ir/article-1-5081-fa.html
1- آزمایشگاه ارزیابی بالینی فرآوردههای دارویی، آرایشی و بهداشتی (درمالب)، مرکز آموزش و پژوهش بیماریهای پوست و جذام، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، snasrollahi@tums.ac.ir
2- آزمایشگاه ارزیابی بالینی فرآوردههای دارویی، آرایشی و بهداشتی (درمالب)، مرکز آموزش و پژوهش بیماریهای پوست و جذام، دانشگاه علوم پزشکی تهران
3- شرکت آریان کیمیا تک، تهران
چکیده: (6834 مشاهده)
زمینه و هدف: استفاده از فرآوردههای مرطوبکننده یکی از مهمترین روشهای محافظت در برابر خشکی پوست است. ارزیابی بیخطری این محصولات با بررسی میزان حساسیت پوستی برروی داوطلبین انسانی انجام میپذیرد. شاخصهای بیوفیزیکی بهعنوان یک روش سریع و غیرتهاجمی جهت بررسی بیخطری استعمال محصولات آرایشی کاربرد دارد.
روش اجرا: دو نوع مرطوبکنندهی موجود در بازار ایران انتخاب شد و به کمک آزمونهای بیومتری پوست با استفاده از دستگاه Cutometer® MPA 580، میزان تغییرات رخداده بر شاخصهای میزان تبخیر آب از اپیدرم، رطوبت لایهی شاخی، pH، محتوای ملانین و محتوای هموگلوبین مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: تفاوت معنیداری در شاخصهای میزان تبخیر آب از اپیدرم، pH، محتوای ملانین و محتوای هموگلوبین پوست قبل و بعد از مصرف کرمهای مرطوبکننده مشاهده نشد. در مقایسه با ناحیهی شاهد، افزایش رطوبت لایهی شاخی در کرم Neu Derm Renutrive Honey Shea از 09/0 به 39/0 و در کرم Neu Derm Optimal Hydrosenseاز 23/0 به 48/0 مشاهده شد (001/0P).
نتیجهگیری: استعمال مرطوبکنندههای موردبررسی واکنشهای حساسیتی در داوطلبین ایجاد نکرده، بنابراین میتوان مصرف این محصولات را بیخطر دانست. تفاوت در شاخص رطوبت لایهی شاخی در مرطوبکنندههای موردمطالعه بهدلیل وجود جذبکنندهی رطوبت در فرمولاسیون کرم بود.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1393/10/15 | پذیرش: 1393/10/15 | انتشار: 1393/10/15