زمینه و هدف: آلوپسی آندروژنتیک شایعترین علت ریزش مو بعد از بلوغ است. شیوع بیماریهای همراه با آن در مبتلایان به این بیماری بهطور فزایندهای در حال شناسایی است که از مهمترین آنها میتوان سندرم متابولیک و بیماریهای قلبی ـ عروقی را نام برد. هدف از این مطالعه بررسی ارتباط آلوپسی آندروژنتیک با ضخامت لایهی اینتیما مدیای سرخرگ کاروتید بهعنوان مشخصهای برای تشخیص زودهنگام آترواسکلروز در زنان بود.
روش اجرا: این مطالعهی مورد ـ شاهدی روی 54 زن، 27 نفر مبتلا به آلوپسی آندروژنتیک و 27 نفر شاهد سالم انجام شد. اطلاعات دموگرافیک و بالینی افراد در پرسشنامهی از پیش تدوینشده ثبت و ضخامت لایهی اینتیما مدیای سرخرگ کاروتید با استفاده از سونوگرافی اندازهگیری شد. پس از گردآوری اطلاعات، ارتباط ضخامت لایهی اینتیما مدیای سرخرگ کاروتید با آلوپسی آندروژنتیک با استفاده از آزمونهای t مستقل و Mann-Whitney در دو گروه مقایسه شد.
یافتهها: میانگین±انحراف معیار سن گروه مورد و شاهد بهترتیب برابر 6/6±8/28 و 7/6±1/28 سال بود. هرچند نتایج بهدستآمده نشاندهنده بالاتربودن ضخامت لایهی اینتیما مدیای کاروتید در بیماران مبتلا به آلوپسی آندروژنتیک بود ولی ارتباط آماری معنیداری بین آلوپسی آندروژنتیک و ضخامت لایهی اینتیما مدیای سرخرگ کاروتید یافت نشد (05/0P>). همچنین، رابطهی آماری معنیداری بین ضخامت لایهی اینتیما مدیای سرخرگ کاروتید و سن شروع بیماری، شدت آلوپسی و الگوی آلوپسی یافت نشد (05/0P>).
نتیجهگیری: هرچند نتایج این مطالعه معنیدار نشد ولی بالاتربودن ضخامت لایهی اینتیما مدیای کاروتید در مبتلایان به آلوپسی آندروژنتیک را میتوان بهعنوان عاملی برای پیشبینی بیماریهای قلبی ـ عروقی مدنظر داشت.
بازنشر اطلاعات | |
این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است. |