دوره 13، شماره 2 - ( تابستان 1401، دوره 13، شماره‌ 2 1401 )                   جلد 13 شماره 2 صفحات 86-85 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Nassiri Kashani M. Editorial Note. jdc 2022; 13 (2) :85-86
URL: http://jdc.tums.ac.ir/article-1-5597-fa.html
نصیری کاشانی منصور. سخن سردبیر. پوست و زیبایی. 1401; 13 (2) :85-86

URL: http://jdc.tums.ac.ir/article-1-5597-fa.html


مرکز آمـوزش و پـژوهش بیمـاری‌هـای پوست و جذام، دانـشگاه علـوم پزشـکی تهران، تهران، ایران ، mnassirik@gmail.com
چکیده:   (583 مشاهده)
1) شناسایی ژن‌های کلیدی در متاستاز ملانوما و بررسی قابلیت آن‌ها به‌عنوان بیومارکر
به‌منظور شناسایی و بررسی سطح بیان ژن‌های مؤثر و کلیدی در ملانومای متاستازی و هم‌چنین بررسی پتانسیل تشخیصی آن‌ها به‌عنوان مارکرهای زیستی و یافتن داروهای مؤثر بر بیان این ژن‌ها، از پایگاه داده GEO و مطالعه GSE15605 با 74 نمونه استفاده ‌شده است.
نتایج نشان داد سطح بیان ژن‌های کاندید در نمونه‌های متاستازی نسبت به نمونه‌های نرمال نیز تغییر بیان معناداری داشته است. نتایج حاصل از آنالیز داده‌های مرتبط با ژن‌های کاندید در این مطالعه نشان داد برخی داروها که در مقاله آمده است، می‌توانند به بر بیان ژن‌ها مؤثر باشند.
2) بررسی ریسک‌فاکتورهای کاندیدیازیس دهانی نوزادان
در این مقاله تحقیقی با مطالعه نمونه‌های 70 کودک مشکوک به کاندیدیازیس دهانی، 50 گونه کاندیدا گزارش شد که با پارامترهایی نظیر نوع زایمان (طبیعی / سزارین)، نوع تغذیه (شیرمادر، شیرخشک یا ترکیب هر دو)، استفاده از داروهای آنتی‌بیوتیک و استفاده از شیشه شیر رابطه معنی‌دار دارد و با سن نوزاد و مصرف پستانک رابطه معنی‌دار نداشته است.
3) ارزیابی ابتلا به کرونا در بیماران مبتلا به سالک
در این مطالعه در مجموع 60% بیماران مبتلا به سالک، ابتلا به کرونا را گزارش نکردند. در 21% موارد، کرونای خفیف، 13% کرونای متوسط، 3% کرونای شدید و تنها یک مورد مرگ در بین مبتلایان به کرونا با سابقه سالک گزارش شد. میزان مراجعه قبل از شروع اپیدمی کرونا، 2 برابر بیشتر از مراجعه در دوران اپیدمی بود و نتیجه‌گیری کرده که به‌طور قابل‌توجهی، مرگ‌ومیر و عوارض COVID-19 کمتر گزارش شد. با این حال، مطالعات بیشتری برای بررسی سیستم ایمنی و میزان محافظت ایجادشده توسط لیشمانیازیس جلدی در برابر COVID-19 موردنیاز است.
4) مروری براستفاده از گزینه های دارویی برای درمان سرطان پوست
در این مقاله مروری با اشاره به داروهایی نظیر دیﮕﻮﮐﺴﯿﻦ، داﮐﺴﯽ‌ﺳﺎیﮑﻠﯿﻦ، فنوفیبرات، فلوبندازول و ... در درمان سرطان‌های پوستی، استفاده هم‌زمان از داروها را با هدف قراردادن مسیرهای سیگنالینگ مختلف و کاهش خطر عود، موجب تقویت اثر ضدسرطان آن‌ها دانسته و امیدوار است با توجه به ارزانی نسبی این داروها در قیاس با سایر داروها و روش‌ها، منجربه کاهش هزینه‌های مربوط به داروهای گران‌قیمت فعلی ضدسرطان شود.
5) مروری بر ترکیبات ضدآفتاب و مرطوب‌کننده های مستخرج از سیانوباکتری‌ها
مواد شیمیایی مرطوب‌کننده موجب افزایش قدرت پوست در حفظ آب می‌شوند، اما استفاده طولانی‌مدت از آن‌ها می‌تواند اثرات نامطلوبی روی پوست انسان مانند حساسیت و حتی اثرات تومورزایی به همراه داشته باشد درنتیجه، بهره‌برداری از منابع بیولوژیکی، به‌ویژه ارگانیسم‌های فتوسنتزکننده مانند سیانوباکتری‌ها به‌عنوان جایگزین‌های ایمن رو به افزایش است. مکانیسم‌ سیانوباکتری‌ها برای مقابله با تابش اشعه فرابنفش در این مقاله شرح داده شده است.
6) بررسی قانونی اجزای لوازم آرایشی سیاه‌رنگ چشمی براساس ادعای برچسب و مطابقت با استانداردهای اروپایی
دیگر مقاله مندرج در شماره تابستان 1401 است که می‌تواند خوانندگان را با ملزومات قانونی داخلی و استانداردهای اروپایی در این خصوص آشنا سازد.
7) استفاده از تربینافین 250 میلی‌گرم در درمان کچلی سر اکتوتریکس: گزارش مورد
برخلاف آنچه که در این گزارش موردی مشاهده شد، مطالعات قبلی چندین مورد کچلی اکتوتریکس که به درمان با تربینافین پاسخ نمی‌دهد یا طول دوره درمان، طولانی است را گزارش داده‌اند.
به‌امید دیدار در کنگره، همکاران را به خدا می‌سپارم.
متن کامل [PDF 572 kb]   (235 دریافت)    
نوع مطالعه: سخن سردبیر | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1401/6/29 | پذیرش: 1401/5/15 | انتشار: 1401/5/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

ارسال پیام به نویسنده مسئول


بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پوست و زیبایی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb