۸ نتیجه برای حیدری
بیژن دولتی، مهران حیدری سراج، یحیی دولتی،
دوره ۱، شماره ۱ - ( ۱-۱۳۸۹ )
چکیده
آموزش دستیاران پوست و اعطای گواهی یا دانشنامه تخصصی در هر کشور بر اساس استانداردهای نظام سلامت، انتظارهای جامعه و امکان های موجود در آن منطقه جغرافیایی صورت می گیرد. برای مثال از متخصص پوست در کشور استرالیا به دلیل شیوع بالای سرطان های پوست، انتظار می رود که بتواند درمان جراحی بدخیمی های پوست را صورت دهد و در موقع نیاز در درمان ملانوم دیسکسیون گره های لنفاوی را بدون ارجاع به جراح خود انجام دهد . با این حال آشنایی با برنامه های آموزش دستیاران پوست در سایر نقاط دنیا، نحوه ارزیابی آن ها، اعطای گواهی یا دانشنامه تخصصی و چگونگی تجدید آن ها نکاتی را به ما می آموزد که می توانند ما را در برنامه ریزی هر چه به تر منطبق با شرایط اپیدمیولوژیک، اجتماعی و اقتصادی راه نمایی کنند
اطهر معین، مهران حیدری سراج،
دوره ۵، شماره ۲ - ( تابستان ۱۳۹۳، دورهی ۵، شمارهی ۲ ۱۳۹۳ )
چکیده
زمینه و هدف: فدراسیون جهانی آموزش پزشکی با تدوین استانداردهای آموزش پزشکی به دانشگاههای علوم پزشکی توصیه کرده است که در آموزش و فرآیند یاددهی ـ یادگیری دانشجویان را در بهعهدهگرفتن فعال مسئولیت برای یادگیری خود تشویق نمایند و آنها را برای یادگیری مادامالعمر آماده سازند. هدف از این مطالعه، مقایسهی اثربخشی مشارکت دانشجویی در فرآیند یاددهی ـ یادگیری درس پوست به دو شیوهی بحث گروهی و سخنرانی از دیدگاه دانشجویان بوده است.
روش اجرا: این مطالعهی توصیفی ـ مقطعی بین سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۲ طی ۱۹ دورهی ماهیانهی ارائهی واحد پوست به دانشجویان پزشکی (هر دوره ۵ تا ۷ نفر) انجام گرفته است. در هر دوره، ۱۶ جلسهی ۲ ساعتهی تئوری، برنامهریزی شده است. تدریس ۴ جلسهی اول توسط اساتید و ۱۲ جلسهی بعد توسط مشارکت فعال دانشجویی تحت نظارت اساتید بهصورت ۶ جلسه بحث گروهی و ۶ جلسه سخنرانی بوده است و در پایان هر دوره توسط پرسشنامه، دیدگاه دانشجویان راجع به اثربخشی دو شیوهی فوق مورد بررسی قرار گرفت.
یافتهها: از ۱۰۲ دانشجوی شرکت کننده در این مطالعه ۹۴ نفر (۶۲,۱۵%) بحث گروهی، ۲ نفر (۱.۹۶%) سخنرانی و ۵ نفر (۴.۹%) هر دو روش را مفید دانسته و ۱ نفر (۰.۹۸%) هیچکدام از این دو روش را مفید ندانسته است. علل ارجحیت بحث گروهی بهترتیب اولویت عبارت بودند از: انجام پیشمطالعه و آمادگی ذهنی، مشارکت کلّیهی دانشجویان، یادگیری در سطح بالاتر و ماندگاری بهتر مطالب در ذهن، بیان نکات مهم توسط استاد، تکرار مطالب، نشاط و عدم کسالت در بحث گروهی.
نتیجهگیری: بحث گروهی یک روش ارزشمند در فرآیند یاددهی ـ یاد گیری با مشارکت فعّال و پویای دانشجویان است که باعث یادگیری مستقل و فهم عمیق مطالب درسی، توجّه بیشتر به نکات کلیدی و ایجاد محیطی با نشاط در آموزش میگردد. از این روش جهت ارتقای آموزش پزشکی در گروههای آموزشی دیگر نیز میتوان استفاده کرد.
فاطمه حیدری، اباذر یاری، ملیحه نوبخت،
دوره ۶، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۴، دورهی ۶، شمارهی ۳ ۱۳۹۴ )
چکیده
پیدایش و گسترش بیماریهای مختلف در قرن اخیر، مشکلات فراوانی را برای ارائهدهندگان خدمات سلامت ایجاد کرده است. امروزه با پیشرفت فناوری، روشهای جدیدی ازجمله سلولدرمانی، جایگزین درمانهای قبلی گردیده و در برخی زمینهها نیز بسیار کارآمد و موفق بودهاند. جهت استفاده از هر منبع سلولی، شناخت دقیق آن منبع ضروری است لذا در این مطالعه، مروری بر متون علمی منبع جدیدی از سلولهای بنیادی بالغ که در ناحیهی bulge فولیکول مو وجود دارند، انجام گرفت.
مو از ضمایم پوست بوده و دو قسمت ریشه و ساقه دارد. دو سوم پروگزیمال ریشهی مو، فولیکول مو نامیده میشود که توسط دو غلاف اپیدرمی و درمی احاطه شده است. غلاف اپیدرمی شامل غلاف ریشهای داخلی و خارجی است. غلاف ریشهای خارجی در محل اتصال عضلهی راستکنندهی مو و غدهی سباسه، برجستگی ناحیهی بالج را ایجاد مینماید که حاوی سلولهای بنیادی میباشد.
در این مقاله مروری بر آناتومی مو، چرخهی رشد مو، بالج فولیکول مو، منشأ جنینی، جداسازی سلولهای بالج فولیکول مو با استفاده از مارکرهای سطح سلولی، بیان ژن و تمایز سلولهای بالج، هدایت سلولهای بالج جهت تسریع ترمیم طبیعی پوست و مزایای کاربرد سلولهای بنیادی بالج نسبت به سایر سلولهای بنیادی انجام شد.
عادله کاوهزاده، سارا بیگرضایی، محمدعلی نیلفروشزاده، آسیه حیدری، سیدمحسن حسینی،
دوره ۷، شماره ۴ - ( دورهی ۷، شمارهی ۴، زمستان ۱۳۹۵ ۱۳۹۵ )
چکیده
زمینه و هدف: با توجه به اینکه دنیای کنونی، دنیای روابط کوتاه و مقطعی است، لذا افراد بیشتر بهجای آنکه خود را با تفاوتها یا شباهتهایی در ویژگیهای ذاتی و اکتسابی بشناسند، خود را با ویژگیهای ظاهری و آشکار میشناسند. در این تحقیق برآن شدیم تا به مقایسهی تصویر بدن بیماران پوستی و افراد سالم بپردازیم.
روش اجرا: در این مطالعهی مورد ـ شاهدی، ۳۰۰ نفر از افراد ۱۸ تا ۶۴ ساله (۱۵۰ نفر مورد و ۱۵۰ نفر شاهد) شهر اصفهان انتخاب شدند. میزان رضایت پاسخگویان از اعضای ظاهری بدنشان و احساسات افراد در رابطه با ظاهرشان در موقعیتهای مختلف و شرایط متفاوت با بهرهگیری از یک پرسشنامه محققساخته سنجیده شد. برای تحلیل دادهها از روش تحلیل کوواریانس و مقایسهی میانگینها استفاده شد.
یافتهها: زنان تحصیلکرده، مجرد و جوان تر، نمرهی تصویر بدنی بالاتر و نگاه مثبتتری به بدن خود دارند. افراد سالم نمرهی تصویر بدن بالاتری نسبت به بیماران پوستی داشتند. بین جنسیت و نمرهی تصویر بدن رابطهی معناداری مشاهده نشد.
نتیجهگیری: بیماریهای پوستی نقش مؤثری در تصویر بدنی داشتند. لذا پیشنهاد میشود که تأثیر هر یک از بیماریهای دیگری که به نحوی بر ظاهر افراد اثر میگذارد بر تصویر بدن افراد بهطور جداگانه و بهصورت عمیقتر مورد بررسی قرار گیرد.
رزیتا داودی، الهه غائبی، فرهاد حیدریان، محمدرضا قفقازی، محبوبه ضرابی،
دوره ۸، شماره ۱ - ( دورهی ۸، شمارهی ۱ ۱۳۹۶ )
چکیده
زمینه و هدف: در طول سالها، رویکرد جراحی جهت سوختگیهای پیچیده بهطور قابل ملاحظهای تغییر کرده است. محدودبودن محل اهدای پوست در فرد سوخته بهعنوان یک مشکل باقی مانده است. هدف از این مطالعه بررسی شواهد در زمینهی ایمنی و اثربخشی تکنیک میک (Meek) در بیماران با سطوح مختلف سوختگی و گروههای سنی ذکرشده در مطالعات میباشد.
روش اجرا: مهمترین پایگاههای پزشکی شامل کتابخانهی الکترونیکی کاکرین
(Cochrane Library)، PubMed و گوگل پژوهشگر تا جولای ۲۰۱۵ برای پیداکردن مقالات مرتبط بدون محدودیت زبانی استفاده از مش (mesh) مورد جستوجو قرار گرفتند. مقالات بهطور مستقل توسط دو مرورگر موردبررسی قرار گرفته و از یک فرم ساختاریافته برای جمعآوری دادهها از مطالعات واردشده، استفاده گردید. نتایج بهدستآمده از مطالعات واردشده بهصورت کیفی ازطریق (سنتز تماتیک) مورد تحلیل قرار گرفتند.
یافتهها: در مرور صورتگرفته شش مقاله بهدست آمد که ۲ مقاله مروری انجام شده بود. روش میک باعث تسهیل نسبتهای بالای انبساط پوستی شده و اجازهی اینرا میدهد که مناطق بیشتری از پوست مورد پوشش قرار بگیرد. تکنیک میک در ترکیب با روش پیوند خودی اپیتلیال کشتشده بهنظر میرسد گزینهی افزوده مفید در دستیابی به بستهشدن زخم در بیماران اطفال بهشدت سوخته باشد.
نتیجهگیری: پیامدهای عملکردی و زیباییشناسی زخمهای درمانشده با پیوندهای میک در اغلب موارد رضایتبخش گزارش شدهاند.
سپیده رحمانی، غلامرضا عسگری، مهدی صادقیان، مطهره حیدری بنی،
دوره ۸، شماره ۲ - ( دورهی ۸، شمارهی ۲ ۱۳۹۶ )
چکیده
زمینه و هدف: آکنه بیماری مزمن و التهابی پوستی است که شیوع فراوانی در میان جوانان و نوجوانان دارد. مطالعات، نتایج متناقضی در رابطه با تأثیر شاخص گلایسمیک و بار گلایسمیک رژیم غذایی برروی آکنه گزارش کردهاند. بنابراین هدف از مطالعهی حاضر بررسی اثر شاخص گلایسمیک و بار گلایسمیک رژیم غذایی بر شدت علائم آکنه میباشد.
روش اجرا: تمام مطالعات مربوط تا دسامبر ۲۰۱۶ با استفاده از پایگاههای Google Scholar، PubMed، Science direct، Ovid و Cochrane library جمعآوری شد. تمامی مطالعات انسانی که به اثر GI (glycemic index) یا GL (glycemic load) برروی آکنه پرداخته بودند جهت بررسی انتخاب شدند.
یافتهها: از ۷۱۴ مقاله در جستوجوی اولیه، ۶ مطالعه مداخلهای و ۳ مطالعه مورد ـ شاهدی در مرور سیستماتیک وارد شدند. مطالعات مورد شاهدی نشان دادند افراد مبتلا به آکنه نسبت به گروه کنترل بیشتر از غذاهای با نمایهی گلایسمیک بالا (HGI) استفاده میکردند. در مطالعات مداخلهای، رژیم با نمایهی گلایسمیک پایین (LGI) توانست تعداد ضایعات آکنه و همچنین مقاومت انسولین را نسب به رژیم HGI بهبود بدهد.
نتیجهگیری: بهطور کلی رژیم دارای بار گلایسمیک پایین نسبت به رژیم دارای بار گلایسمیک بالا منجر به بهبود آکنه چه ازنظر تعداد جوشها و چه ازنظر شدت و وخامت التهاب میگردد.
الهام زارعی، رودابه بهرام سلطانی، پریسا حیدری، لیلا شیربیگی،
دوره ۸، شماره ۲ - ( دورهی ۸، شمارهی ۲ ۱۳۹۶ )
چکیده
ویتیلیگو بهعنوان یک اختلال رایج دپیگمانتاسیون پوستی نقش مهمی در کیفیت زندگی بیماران دارد. درمان این بیماری با توجه به تنشهای روانی شدیدی که ایجاد میکند ضروری و مهم است. بهعلت عدم کارآیی مناسب درمانهای موجود، توجه به درمانهای مکمل برای مدیریت و کنترل بیماری در حال افزایش هستند. این مقاله با هدف توصیف رویکرد طب سنتی ایران به این بیماری و نیز بررسی مکانیسم و پیشآگهی آن نوشته شده است. این تحقیق یک مطالعهی کتابخانهای است. ابتدا مطالب مربوط به بیماری ویتیلیگو از کتب طب سنتی معتبر استخراج گردید، سپس پایگاههای اطلاعاتی معتبر جهت بررسی آن اطلاعات جستوجو گردید.
طبق آموزههای طب سنتی ایرانی بدن هر انسان از چهار خلط تشکیل شده است که هرکدام از آنها دارای ویژگیهای کمی و کیفی منحصربهفرد میباشند و هرگونه افزایش یا نقصان در یکی از این اخلاط میتواند به ایجاد بیماری منجر شود. تغییر در کمیت «خلط بلغم» ازجمله عوامل اصلی ایجادکنندهی بیماری «بهق ابیض» است که علائم آن میتواند با بیماری «ویتیلیگو» همخوانی داشته باشد.
ترانه یزدانپرست، منصور نصیریکاشانی، منصور شمسیپور، فریبا ایزدی حیدری، فاطمه امیری، علیرضا فیروز،
دوره ۱۴، شماره ۲ - ( دوره ۱۴، شماره ۲ ۱۴۰۲ )
چکیده
زمینه و هدف: درماتیت تماسی آلرژیک بهعنوان شایعترین علت درماتیت پلک شناخته شده است؛ اما اغلب به اشتباه تشخیص داده میشود. هدف از این مطالعه بررسی ویژگیهای بیماران مبتلا به درماتیت پلک مراجعهکننده برای تست پچ است.
روش اجرا: در این مطالعه گذشتهنگر، سه زیرگروه اصلی شامل بیمارانی که فقط پلکها درگیر بودند، پلکها و نواحی دیگر درگیر بودند و بدون درگیری پلک تعیین شد. دادههای جمعآوریشده شامل تشخیص، سابقه پزشکی گذشته، استفاده از محصولات مراقبت شخصی و لوازم آرایش، درماتیت شغلی و آلرژنهای مثبت بود. برای تجزیه و تحلیل دادهها از آزمون
T مستقل، آنالیز واریانس یکطرفه و مربع کای استفاده شد.
یافتهها: ۴۲۷ بیمار مراجعهکننده جهت پچ تست وارد مطالعه شدند که ۱۳۹ بیمار مبتلا به درماتیت پلک بودند. درماتیت تماسی آلرژیک شایعترین تشخیص در هر سه گروه مراجعهکننده برای پچ تست بود. استفاده از کرم اصلاح و نرمکننده مو در بیمارانی که فقط درگیری پلک داشتند، بهطور معنیداری بیشتر بود و سولفات نیکل شایعترین آلرژن در بین آنها بود.
نتیجهگیری: پچ تست بهعنوان استاندارد طلایی، ابزار مهمی در ارزیابی بیماری شایع پوستی درماتیت تماسی پلک و بهدلیل شناسایی دقیق آلرژنهای مسئول، در درمان درماتیت پلک ضروری است.