جستجو در مقالات منتشر شده


۶ نتیجه برای منصوری

پروین منصوری، سهیلا حصوری، علیرضا فیروز، علیرضا خاتمی، حامد زرتاب، عسل عطارد، رضا چلنگری، کاتالین چلنگری، فریبرز صادقی،
دوره ۲، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۰ )
چکیده

زمینه و هدف: درماتیت روش اصلی آتوپیک یک بیماری خارش‌دار، مزمن و عودکننده است که در نوزدان و کودکان شایع‌تر است. درمان بیماری، مصرف نرم‌کننده‌ها و کورتیکوستروییدهای موضعی و هم‌چنین اجتناب و پرهیز از محرک‌هاست، اما عوارض جانبی ناشی ازکورتیکوستروییدهای موضعی مصرف آن‌ها را محدود کرده است. هدف از انجام این مطالعه بررسی بی‌خطری و تأثیر پماد تاکرولیموس ۰۳/۰% در درمان این بیماری بود.
روش‌ اجرا: در این کارآزمایی بالینی تصادفی‌شده و دوسویه کور، ۷۶ بیمار مبتلا به درماتیت‌آتوپیک با سن بیشتر از ۲ سال در دو گروه مساوی تحت درمان با پماد تاکرولیموس ۰۳/۰% (داروسازی ابوریحان، ایران) یا پلاسبو ۲ بار در روز و به مدت ۶ هفته قرار گرفتند. پاسخ به درمان هر ۲ هفته یک‌بار با مقیاس SCORAD در ۲ گروه بررسی و مقایسه گردید.
یافته‌ها: ۲۹ نفر در گروه تاکرولیموس و ۲۶ نفر در گروه دارونما، مطالعه را به پایان رساندند. کاهش میانگین SCORAD پس از ۲ و ۴ هفته در گروه تاکرولیموس به‌صورت معنی‌داری بیشتر از گروه دارونما بود (۰۵/۰. از نظر عوارض جانبی خارش و سوزش، اختلاف معنی‌داری بین دو گروه وجود نداشت، اما عارضه‌ی جانبی قرمزی در گروه دارونما به‌صورت معنی‌داری بیشتر مشاهده شد .
نتیجه‌گیری: پماد تاکرولیموس ۰۳/۰% در درمان درماتیت آتوپیک مؤثرتر از دارونما است.
حنا میرزابیگی، مینا مامی‌زاده، علی دل‌پیشه، محمدمهدی صفری، مرتضی منصوریان،
دوره ۴، شماره ۴ - ( ۱۰-۱۳۹۲ )
چکیده

مقدمه و هدف: اگزما یک بیماری التهابی مزمن شایع در پوست است که موجب کاهش کیفیت زندگی بیماران می‌شود. هدف از این مطالعه، مقایسه‌ی اثربخشی عسل موضعی همراه با کلدکرم با کلدکرم به تنهایی در درمان اگزمای دست بود. مواد و روش‌ها: در این کارآزمایی بالینی، ۷۲ بیمار مبتلا به اگزمای دست به ۲ گروه مساوی۳۶ نفری تقسیم شدند. برای یک گروه عسل و مخلوط کلدکرم و برای گروه دیگر فقط کلدکرم تجویز شد. بیماران روزی ۲ بار به مدت ۲۱ روز به‌صورت موضعی دارو را به محل مورد نظر می‌مالیدند. سپس نتایج به‌دست‌آمده از بهبودی علائم شامل خشکی پوست، قرمزی، خارش و پوسته‌پوسته‌شدن به‌وسیله‌ی پزشک و نیز خود بیمار، مورد ارزیابی قرار گرفتند. نتایج با استفاده از نرم‌افزار آماری SPSS در سطح معنی‌داری کمتر از ۰۵/۰ تجزیه و تحلیل شد. نتایج: در گروه عسل موضعی و کلدکرم ۲۶ نفر (۱/۳۶%) ازنظر پزشک بهبود یافتند و ۹ نفر (۵۹/۱۲%) بهبود نیافتند، درحالی که در گروه کلدکرم به‌تنهایی، ۶ نفر (۳/۸%) ازنظر پزشک بهبود یافتند و ۳۰ نفر (۷/۴۱%) بهبودی نیافتند که این اختلاف ازنظر آماری معنی‌دار بود (۰۰۱/۰>P). در گروه عسل موضعی و کلدکرم ۲۶ نفر (۱/۳۶%) احساس بهبودیافتگی و ۹ نفر (۵۹/۱۲%) احساس عدم بهبود می‌کردند، درحالی که در گروه کلدکرم به‌تنهایی این فراوانی‌ها به‌ترتیب ۶ نفر (۲/۸%) و ۳۰ نفر (۷/۴۱%) بود و این اختلاف نیز ازنظر آماری معنی‌داری بود (۰۰۱/۰>P). بحث و نتیجه‌گیری: با توجه به تأثیر عسل در درمان اگزما پیشنهاد می‌شود از عسل طبیعی در کنار سایر روش‌های درمانی برای درمان اگزما استفاده شود.
زهرا حلاجی، علیرضا خاتمی، رضا رباطی، حسن صیرفی، علیرضا فیروز، وحیده لاجوردی، زهره مظفری، پروین منصوری، پدرام مهریان، منصور نصیری‌کاشانی،
دوره ۶، شماره ۱ - ( دوره‌ی ۶، شماره‌ی ۱، بهار ۱۳۹۴ ۱۳۹۴ )
چکیده

کهیر از بیماری‌های شایع و چالش‌برانگیزی است که تشخیص و درمان آن تنها به رشته‌ی تخصصی بیماری‌های پوست محدود نمی‌شود. پزشکان عمومی، متخصصان آلرژی و ایمونولوژی بالینی نیز به‌طور شایعی با موارد این بیماری مواجه شده و درگیر تشخیص، درمان و پیشگیری از عود آن می‌شوند. با توجه به رسالت انجمن متخصصین پوست ایران در ارائه‌ی راهبردهایی برای اداره‌ی هرچه بهتر بیماران مبتلا به بیماری‌های پوستی، این انجمن با تشکیل کارگروهی نسبت به بررسی شواهد و دستورالعمل‌های موجود مرتبط و به‌دنبال آن تدوین راهنمای بالینی عملی تشخیص و درمان کهیر در ایران اقدام کرد.
فرشته عثمانی، ابراهیم حاجی‌زاده، پروین منصوری،
دوره ۶، شماره ۱ - ( دوره‌ی ۶، شماره‌ی ۱، بهار ۱۳۹۴ ۱۳۹۴ )
چکیده

زمینه و هدف: پسوریازیس یک بیماری التهابی چند عاملی (multifactorial) مرتبط با سیستم ایمنی است که با تسریع رشد سلول‌های پوست مشخص می‌شود. پسوریازیس ممکن است به دفعات برای فرد اتفاق بیفتد، لذا در دسته‌ی رخدادهای بازگشتی قرار می‌گیرد. این مطالعه به‌منظور بررسی گروهی از عوامل خطرساز در مبتلایان به پسوریازیس و ثابت‌بودن نرخ عود بیماری در فصل‌های مختلف سال انجام شد. روش اجرا: با مرور پرونده‌ی مبتلایان به پسوریازیس که از ابتدای سال ۱۳۸۵ تا ابتدای سال ۱۳۹۳ در بخش پوست بیمارستان امام خمینی تهران بستری شده‌ بودند، ۱۶۰ بیمار که عود منجر به بستری داشتند مورد مطالعه قرار گرفتند. سپس با برازش (fit) مدل نرخ با ضرایب وابسته ـ زمان با استفاده از نسخه‌ی ۱/۳ نرم‌افزار R، عوامل خطرساز عود بیماری شناسایی و هم‌چنین در فصل‌های مختلف سال روی عود پسوریازیس مورد بررسی قرار گرفت. یافته‌ها: این تحقیق نشان داد که در فصل زمستان نرخ بروز عود پسوریازیس افزایش پیدا ‌کرده و نسبت به فصل بهار که کمترین نرخ عود را دارد، به حداکثر (۲/۷ برابر) می‌رسد و با معتدل‌شدن آب و هوا در فصل بهار و تابستان روندی نزولی دارد. هم‌چنین مشخص شد، عود پسوریازیس در فصول مختلف سال به‌صورت معناداری متفاوت می‌باشد (۰۱/۰P<). علاوه‌بر آن شنان داده شد ابتلا به عفونت، تنش روانی (stress)، سابقه‌ی خانوادگی مثبت، هیپوکلسمی خون، تعداد گلبول‌های سفید و تغییرات دمایی در عود بیماری پسوریازیس مؤثر هستند (۰۵/۰P<). نتیجه‌گیری: فصل سال روی نرخ عود پسوریازیس تأثیرگذار بوده و عود این بیماری در زمستان ۲/۷ برابر شایع‌تر از عود آن در بهار است.
علیرضا فیروز، وحیده لاجوردی، پروین منصوری، منصور نصیری کاشانی، یاسمن نوروزی، فرهاد هنجنی،
دوره ۹، شماره ۳ - ( پاییز ۱۳۹۷، دوره‌ی ۹، شماره‌ی ۳ ۱۳۹۷ )
چکیده

کهیر از بیماری‌های شایع و چالش‌برانگیزی است که تشخیص و درمان آن تنها به رشته‌ی تخصصی بیماری‌های پوست محدود نمی‌شود. پزشکان عمومی، متخصصان آلرژی و ایمونولوژی بالینی نیز به‌طور شایعی با موارد این بیماری مواجه شده و درگیر تشخیص، درمان و پیشگیری از عود آن می‌شوند. انجمن متخصصین پوست ایران راهنمای بالینی تشخیص و درمان کهیر ایران را در بهار ۱۳۹۴ با درنظرگرفتن مقالات علمی منتشرشده تا انتهای سال ۲۰۱۴ میلادی تدوین کردند. گایدلاین فعلی نسخه‌ی به‌روزرسانی‌شده‌ی راهنمای سابق است که با بررسی مقالات چاپ‌شده از ابتدای سال ۲۰۱۵ تا آگوست ۲۰۱۸ تهیه شده است.
امیرهوشنگ احسانی، آرزو جم‌منش، امیرعلی جهانشاهی، الناز خسروانی، رضا رباطی، زهرا صفاریان، علیرضا فیروز، وحیده لاجوردی، پروین منصوری، منصور نصیری کاشانی،
دوره ۱۳، شماره ۴ - ( دوره ۱۳، شماره‌ ۴ ۱۴۰۱ )
چکیده

کهیر از بیماری‌های شایع و چالش‌برانگیزی است که تشخیص و درمان آن، تنها به رشته تخصصی بیماری‌های پوست محدود نمی‌شود.
پزشکان عمومی، متخصصان داخلی، متخصصان آلرژی و ایمونولوژی بالینی نیز به‌طور شایعی با موارد این بیماری مواجه شده و درگیر تشخیص، درمان و پیشگیری از عود آن می‌شوند. انجمن متخصصین پوست ایران، راهنمای بالینی تشخیص و درمان کهیر ایران را در آذر ۱۳۹۷ با درنظرگرفتن مقالات علمی منتشرشده تا انتهای سال ۲۰۱۸ میلادی تدوین کرد. گایدلاین فعلی، نسخه به‌روزرسانی‌شده راهنمای سابق است که با بررسی مقالات چاپ‌شده از آوریل سال ۲۰۱۸ تا آگوست ۲۰۲۲ تهیه شده است.


صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پوست و زیبایی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb