جستجو در مقالات منتشر شده


۲ نتیجه برای تینه‌آ کاپیتیس

ایمان احراری، لادن دستغیب، زهرا قاضی، مریم‌السادات ساداتی،
دوره ۳، شماره ۳ - ( ۷-۱۳۹۱ )
چکیده

زمینه و هدف: تینه‌آ کاپیتیس یکی از شایع‌ترین عفونت‌های قارچی پوستی است. اگرچه پیشرفت در داروها و وضعیت بهداشتی از شیوع آن کاسته است، اما هم‌چنان در کشور ما به خصوص در نواحی روستایی شایع می‌باشد. هدف از این مطالعه توصیف فراوانی عوارض کریون بود.
روش اجرا: ۱۸ بیمار مبتلا به کریون بستری‌شده در بیمارستان طی یک دوره‌ی ۱۰ ساله مجدداً معاینه شدند و براساس پرونده‌ی پزشکی، اطلاعات مربوط به بیماران تکمیل شد.
یافته‌ها: ۶۱,۱% از بیماران کمتر از ۱۰ سال و ۷۷.۷% مذکر بودند. متوسط دوره‌ی بیماری تا شروع درمان ۱۶.۹ روز بود. میزان اسکار و آلوپسی در تمام گروه‌ها یکسان بود و همه‌ی بیماران دچار اسکار شده بودند. ۲ بیمار دچار انزوای اجتماعی در اثر این عوارض شدند. داروهای مختلف اثری در بروز عوارض نداشت و اسکار در همه‌ی گروه‌ها روی داد.
نتیجه‌گیری: میزان عوارض به‌جامانده، رابطه‌ای با عوامل مختلف نظیر نوع دارو و زمان شروع بیماری تا درمان نداشت و آلوپسی در همه‌ی بیماران روی داد. نیاز به تحقیقات بیشتر در درمان بیماران برای جلوگیری از عوارض هم‌چنان احساس می‌شود.

فاطمه محقق، زهرا طالب‌زاده، مهسا بهرامی‌نژاد،
دوره ۱۱، شماره ۴ - ( ۱۱-۱۳۹۹ )
چکیده

مقدمه: تینه­آکاپیتیس (Tinea capitis) شایع­ترین عفونت در سر است و یک درماتوفیتوز غیرمعمول در بزرگسالان است. ظاهر بالینی آن بسته به ارگانیسم ایجادکننده، نوع حمله به مو و میزان پاسخ التهابی میزبان بسیار متغیر است. از ویژگی‌های رایج آن، ریزش موی تکه­ای با درجات مختلف پوسته­ریزی و اریتم است. با این حال، اگر علائم بالینی خفیف باشد، تشخیص می­تواند چالش‌برانگیز باشد.
 
گزارش مورد: ما در این مطالعه یک مورد تینه­آکاپیتیس را در یک خانم ۶۰ ساله گزارش می‌کنیم که در ابتدا علائم بالینی او اندک بود و با توجه به پاسخ بیوپسی و حضور فیبروز، لیکن پلانوپیلاریس تشخیص داده شد و درمان مربوط با آن یعنی متوتروکسات و سیکلوسپورین را دریافت کرد اما پس از ۴ ماه، عدم پاسخ به درمان و تشدید علائم مشاهده شد. با معاینه­ و نمونه­ی بیوپسی مجدد و علائم بالینی تشدیدیافته، تینه­آکاپیتیس تشخیص داده شد و درمان مربوطه به بیمار داده شد.
 
نتیجه‌گیری:تینه­آکاپیتیس می­تواند بعضی از ویژگی­های بالینی لیکن پلانوپیلاریس را نشان دهد و با درمان نادرست با داروهای کورتیکواستروئیدها گسترش یابد.

صفحه ۱ از ۱     

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پوست و زیبایی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2025 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb