دوره 4، شماره 2 - ( 4-1392 )                   جلد 4 شماره 2 صفحات 68-61 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ebrahimi, MD A, Rezaei, PhD M, Khazaei, MD H, Kavoussi, MD H, Nani N. The association between irritant contact dermatitis of hand and obsessive compulsive disorder in women: a case control study. jdc 2013; 4 (2) :61-68
ابراهیمی علی، رضایی منصور، خزایی حبیب‌الله، کاووسی حسین، نانی نوشین. ارتباط درماتیت تماسی تحریکی دست با اختلال وسواسی جبری در زنان: مطالعه‌ی مورد ـ شاهدی. پوست و زیبایی. 1392; 4 (2) :61-68

1- گروه پوست، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
2- گروه آمار حیاتی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
3- گروه روان‌پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
4- گروه پوست، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه ، hkavoussi@gmail.com
5- دانشکده‌ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
زمینه و هدف: درماتیت تماسی تحریکی دست‌ها، بیماری پوستی مزمن و عودکننده‌ی متعاقب تماس با مواد شیمیایی و پاک‌کننده‌ها می‌باشد. اختلال وسواسی جبری در بین بیماران پوست شیوع بالایی دارد و ممکن است با علایم درماتیت تحریکی دست‌ها مراجعه کنند. هدف از این مطالعه، تعیین فراوانی و ارتباط اختلال وسواسی جبری با درماتیت تماسی تحریکی دست‌ها در زنان مراجعه‌کننده به درمانگاه پوست حاجی دایی کرمانشاه است.
روش کار: در این مطالعه‌ی مورد ـ شاهدی، 139 زن مبتلا به درماتیت تحریکی تماسی دست‌ها و 102 بیمار زن بدون درماتیت دست به‌عنوان گروه کنترل شیوع اختلال وسواسی جبری در آن‌ها با استفاده از معیار (DSM-IV-TR (SCID مورد ارزیابی قرار گرفت. اطلاعات در دو گروه با استفاده از آزمون مربع کای و z تحلیل شد.
یافته‌ها: میانگین سنی در گروه مورد 5.4±28.2 و در گروه شاهد 6.3±28.4 سال بود. 58 نفر (41.7%) در گروه مورد و 5 نفر (4.9%) در گروه شاهد مبتلا به اختلال وسواسی جبری بودند (0.05>P). اختلال وسواسی جبری در بیماران مبتلا به درماتیت تحریکی تماسی متوسط و شدید دست‌ها به ترتیب در 29 و 14 نفر مشاهده شد.
نتیجه‌گیری: از آن‌جایی که اختلال وسواسی جبری در زنان مبتلا به درماتیت تحریکی تماسی دست شایع است، توصیه می‌شود تمام خانم‌های مبتلا به درماتیت تماسی تحریکی مزمن و راجعه، خصوصاً فرم‌های متوسط و شدید از نظر روان‌پزشکی نیز تحت ارزیابی قرار گیرند.
دریافت: 1391/11/21 | پذیرش: 1392/3/11 | انتشار: 1392/6/30