دوره 5، شماره 3 - ( دوره‌ی 5، شماره‌ی 3، پاییز 1393 1393 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 159-151 | برگشت به فهرست نسخه ها

Dehghani R, Talaee R, Chaharbaghi F, Chaharbaghi N, Firouzi M. Paederus dermatitis: A case report and review. jdc 2014; 5 (3) :151-159
دهقانی روح‌الله، طلائی رضوان، چهارباغی فهمیه، چهارباغی ناهید، فیروزی مرضیه. درماتیت پدروسی: گزارش یک مورد و مروری بر متون. پوست و زیبایی. 1393; 5 (3) :151-159

1- مرکز تحقیقات عوامل اجتماعی مؤثر بر سلامت محیط، دانشگاه علوم پزشکی کاشان
2- گروه پوست، دانشکده‌ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کاشان ، r_talaee2007@yahoo.com
3- گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده‌ی بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کاشان
درماتیت پدروسی در شمال ایران شایع و متداول‌ترین تظاهر آن بروز ناگهانی پلاک‌های قرمزرنگ به‌همراه تاول است. ضایعات معمولاً در نواحی باز بدن مثل صورت، گردن و دست‌ها ایجاد می‌شوند. بروز درماتیت پدروسی در میان ساکنین استان‌‌های شمالی ایران و مسافرانی که به این مناطق سفر می‌کنند در فصول بهار و تابستان شایع است. اقدامات پیش‌گیری‌کننده جهت ممانعت از تماس با سوسک پدروس شامل استفاده از پشه‌بند، لباس آستین‌بلند و استفاده‌نکردن از لامپ‌های فلورسنت است. اگر سوسک روی پوست قرار گیرد جهت جلوگیری از درماتیت، باید به‌آرامی از روی پوست رانده شود. درمان شامل شست‌وشوی سریع ناحیه‌، استفاده از کمپرس مرطوب و خنک و درصورت لزوم درمان با استروییدها، آنتی‌بیوتیک‌ها و آنتی‌هیستامین‌ها می‌باشد. در این مقاله یک مورد درماتیت پدروسی در یک پسر 9 ساله‌ی اهل کاشان که برای گردشگری به شمال ایران سفر کرده بود، گزارش می‌شود. هم‌چنین مروری روی متون مرتبط انجام می‌گیرد.
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1393/10/15 | پذیرش: 1393/10/15 | انتشار: 1393/10/15