دوره 6، شماره 3 - ( پاییز 1394، دوره‌ی 6، شماره‌ی 3 1394 )                   جلد 6 شماره 3 صفحات 154-147 | برگشت به فهرست نسخه ها

Khodaeiani E, Shokri J, Amirnia M, Radmehr A, Ghoujazade M, Anoush B et al . Comparison of efficacy of topical colloidal silver and topical clotrimazole in the treatment of tinea capitis and tinea corporis: A non-randomized clinical trial. jdc 2015; 6 (3) :147-154
خدائیانی عفت، شکری جواد، امیرنیا مهدی، رادمهر افسانه، قوجازاده مرتضی، انوش بهزاد و همکاران.. مقایسه‌ی اثربخشی نقره‌ی کلوئیدی موضعی با کلوتریمازول موضعی در درمان تینه‌آی سر و تینه‌آی بدن: کارآزمایی بالینی غیرتصادفی. پوست و زیبایی. 1394; 6 (3) :147-154

1- گروه پوست، دانشکده‌ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز
2- گروه پوست، دانشکده‌ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تبریز ، medicorelax@yahoo.com

زمینه و هدف: درماتوفیتوز عفونت ناشی از قارچ‌هایی است که توانایی تهاجم و تکثیر در بافت‌های کراتینیزه‌ی پوست، مو و ناخن را دارند. درمان خط اول درماتوفیتوز شامل آزول‌های موضعی است، ولی در برخی موارد درمان سیستمیک نیز مورد نیاز است. در سال‌های اخیر عفونت‌های قارچی شیوع بیشتری پیدا کرده‌اند و به‌علت تجویز بی‌رویه، مقاومت نسبت به داروهای معمول افزایش یافته است. در این مطالعه تأثیر درمانی نقره‌ی کلوئیدی موضعی و کلوتریمازول موضعی در درماتوفیتوز سر و بدن مقایسه شده است.

روش اجرا: در این کارآزمایی بالینی غیرتصادفی دوسوکور، 40 بیمار دچار درماتوفیتوز سر و بدن به‌صورت یک درمیان به دو گروه تقسیم شده و نقره‌ی کلوئیدی موضعی یا کلوتریمازول موضعی (2 بار در روز، حداقل 4 هفته) دریافت نمودند. درصورت نیاز درمان‌های سیستمیک نیز تجویز شد. در پایان مطالعه، فراوانی موارد براساس پاسخ درمانی (آزمون KOH منفی و بهبود علائم) بین دو گروه مقایسه شدند.

یافته‌ها: میانگین مدت زمان پاسخ به درمان در گروه نقره‌ی کلوئیدی 56/1±26/5 هفته (3 تا 8) و در گروه کلوتریمازول 20/2±00/5 هفته (3 تا 12) بود (67/0P=). در گروه اول میزان پاسخ به درمان 2/84% و در گروه دوم 90% بود (66/0P=). در هیچ یک از بیماران عارضه‌ای دیده نشد.

نتیجه‌گیری: در بیماران دچار درماتوفیتوز سر و بدن، نقره‌ی کلوئیدی موضعی ممکن است به‌اندازه کلوتریمازول موضعی مؤثر و ایمنباشد. انجام مطالعات آتی با حجم نمونه‌ی بزرگ‌تر توصیه می‌شود.

دریافت: 1394/9/29 | پذیرش: 1394/9/29 | انتشار: 1394/9/29