دوره 7، شماره 2 - ( تابستان 1395، دوره‌ی 7، شماره‌ی 2 1395 )                   جلد 7 شماره 2 صفحات 73-66 | برگشت به فهرست نسخه ها

Mohammadi S, Khazaeli P, Shamsi Meymandi S, Aflatoonian M, Khalili Meybodi M, Mehrolhasani N, et al . Comparison of the efficacy of isotretinoin 0.05% niosomal gel versus adapalen 0.1% gel in the treatment of acne vulgaris: A randomized, double-blind clinical trial. jdc 2016; 7 (2) :66-73
محمدی سامان، خزائلی پیام، شمسی‌میمندی سیمین، افلاطونیان مهین، خلیلی‌میبدی مریم، مهرالحسنی نیلوفر، و همکاران.. مقایسه‌ی اثربخشی ژل نیوزومی ایزوترتینوئین 05/0% با ژل آداپالن 1/0% در درمان آکنه ولگاریس: کارآزمایی بالینی تصادفی‌شده و دوسوکور. پوست و زیبایی. 1395; 7 (2) :66-73

1- گروه پوست، دانشکده‌ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
2- گروه فارماسیوتیکس، دانشکده‌ی داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان
3- گروه پوست دانشگاه علوم پزشکی کرمان
4- گروه پوست، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
5- گروه پوست، دانشگاه علوم پزشکی کرمان
6- گروه پوست، دانشگاه علوم پزشکی کرمان ، mehrolhasaniniloofar@gmail.com
7- گروه آمار زیستی و اپیدمیولوژی، دانشکده‌ی بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان

زمینه و هدف: آکنه ولگاریس بیماری مزمن التهابی فولیکول مو است. ترکیبات رتینوئید موضعی خط اول درمان آکنه می‌باشند. جذب سیستمیک و تحریک موضعی پوست مانند قرمزی، خارش و پوسته‌ریزی از عوارض جانبی این داروها می‌باشند. در این مطالعه به بررسی اثربخشی ژل نیوزومی ایزوترتینوئین 05/0% و ژل آداپالن 1/0% می‌پردازیم.

روش اجرا: در این کارآزمایی بالینی تصادفی دوسوکور، 144 بیمار مبتلا به آکنه ولگاریس خفیف تا متوسط بین سنین 15 تا 30 سال وارد شدند. بیماران به‌صورت تصادفی در دو گروه A (ژل نیوزومی ایزوترتینوئین 05/0%) و B (ژل آداپالن 1/0%) قرار گرفته و ازنظر درصد بهبودی، کاهش تعداد ضایعات التهابی و غیرالتهابی و عوارض جانبی در هفته‌های 2، 4، 8 و 12 پیگیری شدند.

یافته‌ها: درصد بهبودی ضایعات کومدونی و التهابی در پایان مطالعه در گروه ایزوترتینوئین نیوزومی به‌ترتیب 68% و 79% بود (در مقابل 65% و 76% در گروه آداپالن) که ازنظر آماری معنی‌دار نبود. کاهش تعداد ضایعات التهابی و غیرالتهابی آکنه در پایان دوره‌ی درمانی به‌طور معنی‌داری در گروه ایزوترتینوئین نیوزومی بیشتر از گروه آداپالن بود (001/0>P). هم‌چنین عارضه‌ی جانبی قرمزی پوست در گروه آداپالن به‌طور معنی‌داری بیشتر از ایزوترتینوئین نیوزومی مشاهده شد (001/0>P).

نتیجه‌گیری: استفاده از ژل نیوزومی ایزوترتینوئین با بهبودی بیشتر و عوارض جانبی کمتری نسبت به درمان با ژل آداپالن بود.

دریافت: 1395/6/28 | پذیرش: 1395/6/28 | انتشار: 1395/6/28