دوره 8، شماره 1 - ( دوره‌ی 8، شماره‌ی 1 1396 )                   جلد 8 شماره 1 صفحات 35-27 | برگشت به فهرست نسخه ها

Davoodi R, Ghayebie E, Heydarian F, Ghafghazi M R, Zarabi M. Safety and effectiveness of the micro-graft skin by Meek technique. jdc 2017; 8 (1) :27-35
داودی رزیتا، غائبی الهه، حیدریان فرهاد، قفقازی محمدرضا، ضرابی محبوبه. ایمنی و اثربخشی میکروگرافت پوستی به روش میک. پوست و زیبایی. 1396; 8 (1) :27-35

1- مرکز تحقیقات ایمنی بیمار، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران
2- مرکز تحقیقات ایمنی بیمار، دانشگاه علوم پزشکی مشهد، مشهد، ایران ، elaheghayebiem@gmail.com

زمینه و هدف: در طول سال‌ها، رویکرد جراحی جهت سوختگی‌های پیچیده به‌طور قابل ملاحظه‌ای تغییر کرده است. محدودبودن محل اهدای پوست در فرد سوخته به‌عنوان یک مشکل باقی‌ مانده است. هدف از این مطالعه بررسی شواهد در زمینه‌ی ایمنی و اثربخشی  تکنیک میک (Meek) در بیماران با سطوح مختلف سوختگی و گروه‌های سنی ذکرشده در مطالعات می‌باشد.

روش اجرا: مهم‌ترین پایگاه‌های پزشکی شامل کتابخانه‌ی الکترونیکی کاکرین
(Cochrane Library)، PubMed و گوگل پژوهشگر تا جولای 2015 برای پیداکردن مقالات مرتبط بدون محدودیت زبانی استفاده از مش (mesh) مورد جست‌وجو قرار گرفتند. مقالات به‌طور مستقل توسط دو مرورگر موردبررسی قرار گرفته و از یک فرم ساختاریافته برای جمع‌آوری داده‌ها از مطالعات واردشده، استفاده گردید. نتایج به‌دست‌آمده از مطالعات واردشده به‌‌صورت کیفی ازطریق (سنتز تماتیک) مورد تحلیل قرار گرفتند.

یافته‌ها: در مرور صورت‌گرفته شش مقاله به‌دست آمد که 2 مقاله مروری انجام شده بود. روش میک باعث تسهیل نسبت‌های بالای انبساط پوستی شده و اجازه‌ی این‌را می‌دهد که مناطق بیشتری از پوست مورد پوشش قرار بگیرد. تکنیک میک در ترکیب با روش پیوند خودی اپیتلیال کشت‌شده به‌نظر می‌رسد گزینه‌ی افزوده مفید در دست‌یابی به بسته‌شدن زخم در بیماران اطفال به‌شدت سوخته باشد.

نتیجه‌گیری: پیامدهای عملکردی و زیبایی‌شناسی زخم‌های درمان‌شده با پیوندهای میک در اغلب موارد رضایت‌بخش گزارش شده‌اند.

واژه‌های کلیدی: تکنیک میک، سوختگی، روش مش
دریافت: 1396/4/31 | پذیرش: 1396/4/31 | انتشار: 1396/4/31