دوره 8، شماره 3 - ( دوره‌ی 8، شماره‌ی 3، پاییز 1396 1396 )                   جلد 8 شماره 3 صفحات 130-125 | برگشت به فهرست نسخه ها

Abedini R, Lajevardi V, Nasimi M, Mashayekhi M. The association between obesity and psoriasis severity. jdc 2017; 8 (3) :125-130
عابدینی ربابه، لاجوردی وحیده، نسیمی مریم، مشایخی مریم. ارتباط چاقی و شدت بیماری پسوریازیس. پوست و زیبایی. 1396; 8 (3) :125-130

1- گروه پوست، بیمارستان رازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2- گروه پوست، بیمارستان رازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، nasimi.maryam@yahoo.com
3- دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
زمینه و هدف: پسوریازیس یک بیماری شایع، التهابی و مزمن است و در تعدادی از مطالعات چاقی از عوامل خطر ایجاد بیماری و عوارض کاردیوواسکولار محسوب شده است. از آنجا که تاکنون هیچ مطالعه‌ی اپیدمیولوژی در زمینه‌ی شیوع و شدت چاقی و ارتباط آن با بیماری پسوریازیس در کشور انجام نشده است، این مطالعه با هدف بررسی این موضوع در بیماران مراجعه‌کننده به درمانگاه پوست بیمارستان رازی انجام گرفت.

روش اجرا: این پژوهش، یک مطالعه‌ی توصیفی ـ مقطعی بود که در 106 بیمار پسوریازیسی پلاک تایپ که هیچ درمان سیستمیکی دریافت نکرده بودند انجام گرفت. اطلاعات موردنظر مانند BMI، شدت بیماری (PASI)، وزن، جنس، سن، دور کمر و دور لگن جمع‌آوری و در فرم ثبت داده‌ها وارد شدند.

یافته‌ها: 45/42% از افراد، BMI بین 25 تا 30 داشتند که اضافه‌وزن و 08/32% از افراد BMI بالای 30 داشتند که چاقی محسوب می‌شود. میانگین BMI در زنان موردمطالعه 6/5±2/30 و میانگین BMI در مردان مورد مطالعه 7/4±6/27 بود که ازلحاظ آماری تفاوت معناداری بین دو گروه وجود داشت (02/0P=). شاخص توده‌ی بدنی با ضریب 143/0 به‌شدت بیماری براساس PASI وابسته بود که این وابستگی نیز ازلحاظ آماری معنادار نشد (114/0P=).

نتیجه‌گیری: در این مطالعه 32% از بیماران اضافه وزن داشته یا به چاقی مبتلا بودند. هرچند نتایج مطالعه ما رابطه‌ی معناداری بین شدت بیماری و شاخص توده‌ی بدنی پیدا نکرد، ولی وابستگی ضعیفی بین شدت بیماری و شاخص توده‌ی بدنی بالا وجود داشت.
واژه‌های کلیدی: پسوریازیس، چاقی، شاخص توده‌ی بدنی
دریافت: 1396/10/6 | پذیرش: 1396/10/6 | انتشار: 1396/10/6