دوره 8، شماره 3 - ( دوره‌ی 8، شماره‌ی 3، پاییز 1396 1396 )                   جلد 8 شماره 3 صفحات 136-131 | برگشت به فهرست نسخه ها

Bagherpour I, Zare R. Comparison of two sunscreens in the prevention of sunburn. jdc 2017; 8 (3) :131-136
باقرپور ایمان، زارع راضیه. مقایسه‌ی دو کرم ضدآفتاب در پیش‌گیری از آفتاب‌سوختگی. پوست و زیبایی. 1396; 8 (3) :131-136

1- باشگاه پژوهشگران جوان و نخبگان، واحد شیراز، دانشگاه آزاد اسلامی، شیراز، ایران
2- دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز، شیراز، ایران ، zare.ues@gmail.com
زمینه و هدف: با توجه به شیوع آفتاب‌سوختگی، عوارض شناخته‌شده و اهمیت پیشگیری از آن، مقایسه‌ای بین یک کرم ضدآفتاب برند خارجی با 60SPF= (کرم الف) با یک کرم ضدآفتاب ایرانی با 50 SPF= (کرم ب)، روی گروهی از کوهنوردان شیراز در سال 1396 انجام شد.

روش اجرا: این کارآزمایی بالینی روی 50 نفر انجام گرفت. یک طرف صورت هر فرد به‌عنوان گروه مورد و طرف دیگر به‌عنوان شاهد انتخاب و به میزان 4/0 میلی‌لیتر از کرم ضدآفتاب الف به طرف مورد و همین مقدار از کرم ب روی طرف شاهد قرار گرفت. شرکت‌کنندگان در این تحقیق 5 ساعت در معرض آفتاب قرار داشتند. ارزیابی، 3 ساعت بعد از شروع توسط متخصص بیماری‌های پوست و 24 ساعت بعد توسط خود شرکت‌کنندگان براساس اریتم، سوزش، خارش و رضایت از فرآورده‌ها انجام شد. اطلاعات به‌دست‌آمده با آزمون‌های MC Nemar و مربع کای بررسی شدند.

یافتهها: کرم ب در 2/82% و کرم الف در 2/76% موارد موجب پیشگیری از آفتاب‌سوختگی شدند. هم‌چنین میزان رضایت‌مندی شرکت‌کنندگان از کرم ب، 95% و از کرم الف 82% بود. ضدآفتاب الف و ب در پیش‌گیری از آفتاب‌سوختگی تفاوت چندانی نداشتند اما ازنظر سوزش و خارش و نیز میزان رضایت مصرف‌کنندگان، کرم ضدآفتاب ب، بهتر عمل کرده بود.

نتیجهگیری: در مجموع کرم ضدآفتاب ب ازنظر عوارض و رضایت‌مندی مصرف‌کننده بهتر بود.
واژه‌های کلیدی: سوزش، خارش، ضدآفتاب، آفتاب‌سوختگی
متن کامل [PDF 740 kb]   (2074 دریافت)
دریافت: 1396/10/6 | پذیرش: 1396/10/6 | انتشار: 1396/10/6