دوره 8، شماره 3 - ( دوره‌ی 8، شماره‌ی 3، پاییز 1396 1396 )                   جلد 8 شماره 3 صفحات 145-137 | برگشت به فهرست نسخه ها

Ebrahimzadeh Ardakani M, Dastjerdi G, Azizi N. Personality disorders in the individuals requesting to inject botulinum toxin to improve facial wrinkles. jdc 2017; 8 (3) :137-145
ابراهیم‌زاده اردکانی محمد، دستجردی قاسم، عزیزی نیلوفر. اختلال شخصیت در افراد متقاضی تزریق سم بوتولینوم جهت رفع چین و چروک صورت . پوست و زیبایی. 1396; 8 (3) :137-145

1- دانشکده‌ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران ، mohammad110eb@yahoo.com
2- دانشکده‌ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، یزد، ایران
زمینه و هدف: چین و چروک پوست به‌طور معمول نتیجه‌ی فرآیند پیری است. تزریق سم بوتولینوم از روش‌هایی است که متقاضیان زیادی دارد. این مطالعه برای تعیین اختلال شخصیت در افراد متقاضی تزریق سم بوتولینوم جهت رفع چین و چروک صورت انجام شد.

روش اجرا: این مطالعه‌ی توصیفی به روش مقطعی و برروی زنان و مردان مبتلا به چین و چروک صورت ارجاع‌شده جهت تزریق سم بوتولینوم به کلینیک لیزر یزد در سال 1395 انجام شد. برای تعیین اختلال شخصیت از پرسش‌نامه‌ی میلون استفاده شد. درنهایت داده‌ها با استفاده از نرم‌افزار SPSS 22 و تست‌های آماری توصیفی مورد ارزیابی و تحلیل قرار گرفتند.

یافتهها: 51 نفر با میانگین سنی 5/9±9/35 در این مطالعه شرکت کردند. بیشترین فراوانی به‌ترتیب در گروه سنی زیر 35 سال با فراوانی26 (51%)، جنس مؤنث با فراوانی 45 (2/88%)، تحصیلات لیسانس و بالاتر از آن با فراوانی 31 (8/60%) و وضعیت تأهل با فراوانی 35 (6/68%) بود. اختلال شخصیت وسواسی ـ اجباری با فراوانی 7 (7/13%) و صفت شخصیت نمایشی با فراوانی 6 (8/11%) پس از شخصیت طبیعی بیشترین فراوانی را داشتند. ﺗﺄثیر عواملی چون سن، جنس، تحصیلات و وضعیت ﺗﺄهل در شیوع اختلالات شخصیت معنادار نبود.

نتیجه‌گیری: بیشتر افراد متقاضی تزریق سم بوتولینوم وضعیت شخصیت طبیعی داشتند اما تعدادی هم اختلال شخصیت وسواسی ـ جبری و صفت شخصیت نمایشی داشتند که نشان‌دهنده‌ی اهمیت زیبایی در وضعیت اجتماعی افراد بوده و فرد را برای حضور مؤثرتر در اجتماع مجبور به رفع چروک صورت با استفاده از تزریق سم بوتولینوم می‌کند.
دریافت: 1396/10/6 | پذیرش: 1396/10/6 | انتشار: 1396/10/6