دوره 8، شماره 4 - ( دوره‌ی 8، شماره‌ی 4 1396 )                   جلد 8 شماره 4 صفحات 229-218 | برگشت به فهرست نسخه ها

Fadaei F, Arefi E, Khadem E. An overview on some of the skin manifestations and diseases in Persian medicine point of view and its comparison with conventional medicine . jdc 2018; 8 (4) :218-229
فدایی فاطمه، عارفی انسیه، خادم ابراهیم. بررسی اجمالی برخی تظاهـرات و بیماری‌های پوسـتی از دیدگاه طب ایرانی و تطبیق آن با دیدگاه طب رایج . پوست و زیبایی. 1396; 8 (4) :218-229

1- گروه طب ایرانی، دانشکده‌ی طب ایرانی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2- گروه داروسازی ایرانی، دانشکده‌ی طب ایرانی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
3- گروه طب ایرانی، دانشکده‌ی طب ایرانی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، ekhadem@tums.ac.ir
پوست به‌عنوان بزرگترین ارگان بدن انسان، اولین سد حفاظتی بدن و یکی از اندام­های دفعی مهم محسوب می­شود. در طب رایج توجه به بثورات پوستی در تشخیص بسیاری از بیماری‌های داخلی اهمیت جدی داشته و در طب ایرانی نیز حکما با بررسی تظاهرات پوستی به طیف وسیعی از اختلالات درونی بدن پی می­برده­اند. اﻳﻦ ﻣﻄﺎﻟﻌﻪ ﺑﺎ ﻫﺪف ﺑﺮرﺳﻲ تطبیقی سمیولوژی و اتیوﻟﻮژی تعدادی از تظاهرات و بیماری‌های پوستی در طب ایرانی و طب رایج و بیان اجمالی تشابهات و اختلافات دیدگاه‌های مذکور انجام شده ­است. برای این منظور ابتدا داده­ها با کلیدواژه­های مربوطه از کتب معتبر طب سنتی ایران استخراج و سپس جست‌وجو در پایگاه‌های علمی مربوطه Web of Science، Google Scholar، PubMed،Scopus  و نیز منابع معتبری هم‌چون کتب درماتولوژی هبیف، ساوین و پاتولوژی رابینز صورت گرفت. با بررسی اجمالی تظاهرات و بیماری‌های جلدی از دیدگاه دو مکتب طبی مذکور، اگرچه در بسیاری از موارد نمی­توان انطباق مشخصی در مراتب ذکرشده قائل گردید، لکن در مواردی ازجمله اتیولوژی، توصیف، علائم بالینی، تشخیص، تشابهاتی در نگاه دو مکتب طبی مذکور  مشاهده می­گردد.
واژه‌های کلیدی: پوست، بثورات جلدی، ورم، طب ایرانی
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: تخصصي