دوره 10، شماره 4 - ( زمستان 98، دوره 10، شماره‌ی 4 1398 )                   جلد 10 شماره 4 صفحات 288-285 | برگشت به فهرست نسخه ها

Alizadeh E, Aghaei Afshar A, Gorouhi M, shirani Bidabadi L, Nadalian Z. Cutaneous allergic reaction and dermatitis due to Polyphaga aegyptiaca: A case report. jdc 2020; 10 (4) :285-288
علیزاده اسماعیل، آقایی افشار عباس، گروهی محمدامین، شیرانی بیدآبادی لیلا، نادعلیان زهرا. گزارش مورد: واکنش پوستی ناشی از سوسری مصری (Polyphaga aegyptiaca). پوست و زیبایی. 1398; 10 (4) :285-288

1- گروه بیولوژی و کنترل ناقلین بیماری‌ها، دانشکده‌ی بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
2- مرکز تحقیقات لیشمانیوز، دانشکده‌ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران
3- گروه بیولوژی و کنترل ناقلین بیماری‌ها، دانشکده‌ی بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی کرمان، کرمان، ایران ، amingruhi@gmail.com
مقدمه: سوسری مصری یکی از انواع سوسری‌ها است که پراکندگی جهانی دارد و می‌تواند در محیط‌های بسته‌ی انسانی زندگی کند. در این مقاله برای اولین بار موردی از بیمار مبتلا به درماتیت ناشی از سوسری مصری را در ایران گزارش می‌کنیم.

گزارش مورد: آقای 80 ساله با ضایعات پوستی در پای راست به درمانگاه مراجعه کرد. این بیمار در خانه‌ی خشتی در شهرستان رفسنجان زندگی می‌کرد و از قبل هیچ عارضه‌ی پوستی نداشته است. ضایعه با احساس خارش شدید در پای راست شروع و بعد از یک روز قرمزی و تورم به‌وجود آمد. در معاینه علاوه‌بر علائم التهاب، آثار گزش مشهود بود. ضایعات پوستی بعد از 2 هفته با استفاده از دارو‌های تجویزی توسط پزشک از بین رفتند.

نتیجه‌گیری: به‌طور کلی سوسری‌ها می‌توانند باعث واکنش‌ها‌ی پوستی در اثر تماس با بدن انسان شوند. بدین‌منظور باید آگاهی و دانش عمومی در مورد پیشگیری و کنترل آلودگی این‌گونه از سوسری‌ها در جامعه افزایش یابد.
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/12/7 | پذیرش: 1398/12/7 | انتشار: 1398/12/7