دوره 11، شماره 3 - ( پاییز 99، دوره 11، شماره‌ی 3 1399 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 213-205 | برگشت به فهرست نسخه ها

Noormohammadifar F, Soltanian A, Alirezaei P. Trichoscopic findings in different types of alopecia. jdc 2020; 11 (3) :205-213
نورمحمدیفر فراست، سلطانیان علیرضا، علیرضائی پدرام. یافته‌های تریکوسکوپی در انواع مختلف آلوپسی. پوست و زیبایی. 1399; 11 (3) :205-213

1- مرکز تحقیقات پسوریازیس، دانشگاه علوم پزشکی همدان، همدان، ایران
2- همدان، خیابان شهید فهمیده، دانشگاه علوم پزشکی همدان، مرکز تحقیقات پسوریازیس
چکیده:   (1971 مشاهده)
زمینه و هدف: تریکوسکوپی یک ابزار تشخیصی غیرتهاجمی بیماری‌های مو است. هدف از این مطالعه بررسی یافته‌های تریکوسکوپیک در انواع مختلف آلوپسی بود.

روش اجرا: این مطالعه‌ی مقطعی از فروردین 1398 تا تیر 1399 بر روی 155 بیمار دچار آلوپسی مراجعه‌کننده به بیمارستان سینای همدان انجام شد. بیماران پس از اخذ رضایت کتبی وارد مطالعه می‌شدند. بیوپسی جهت تشخیص قطعی نوع آلوپسی انجام و سپس بررسی تریکوسکوپیک صورت می‌گرفت. یافته‌های تریکوسکوپیک همراه با داده‌های دموگرافیک ثبت می‌شد. در پایان داده‌ها با روش‌های آماری مناسب توصیف شد.

یافته‌ها: در مجموع 155 بیمار (79 مرد و 76 زن) وارد مطالعه شدند. شایع‌ترین یافته‌ی تریکوسکوپیک در آلوپسی آره‌آتا، موی ولوس با 5/95 درصد شیوع و شایع‌ترین یافته در آلوپسی آندروژنتیک، تفاوت (هتروژنیتی) در ضخامت ساقه‌ی مو بود که در تمامی بیماران دیده شد. شایع‌ترین یافته‌ها در تلوژن افلوویوم چهار علامت واحدهای پیلوسباسه دارای موی منفرد، علامت پری پیلار، موهای دوباره رشدکننده‌ی برافراشته  (upright regrowing hairs)و موهای ترمینال نازک بود که در تمامی بیماران مشاهده گردید. شایع‌ترین یافته در لیکن پلانوپیلاریس، پوسته‌ریزی دور فولیکول با 8/81% شیوع و شایع‌ترین یافته‌ها در لوپوس اریتماتوی دیسکویید، نقاط بزرگ زردرنگ و پوسته‌ریزی ظریف (هر دو با 100% شیوع) و در تینه‌آ کاپیتیس، نقاط سیاه با 7/85% شیوع بود.

نتیجه‌گیری: تریکوسکوپی به‌عنوان روشی غیرتهاجمی می‌تواند در تشخیص افتراقی علل مختلف آلوپسی کمک‌کننده باشد.
واژه‌های کلیدی: آلوپسی، تریکوسکوپی، تشخیص، درموسکوپی
دریافت: 1399/10/9 | پذیرش: 1399/8/10 | انتشار: 1399/8/10