دوره 11، شماره 3 - ( پاییز 99، دوره 11، شماره‌ی 3 1399 )                   جلد 11 شماره 3 صفحات 227-222 | برگشت به فهرست نسخه ها

Emami Razavi S, Memari F, Hosseini M, Azadvari M. Acupuncture in post herpetic neuralgia. jdc 2020; 11 (3) :222-227
امامی رضوی سیده‌زهرا، معماری فریدون، حسینی مریم، آزادواری محدثه. طب سوزنی در درمان پست هرپتیک نورالژیا. پوست و زیبایی. 1399; 11 (3) :222-227

1- گروه طب فیزیکی و توان‌بخشی، بیمارستان امام خمینی، دانشکده‌ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2- گروه جراحی عمومی، انستیتو سرطان، بیمارستان امام خمینی، دانشکده‌ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
3- گروه طب فیزیکی و توان‌بخشی، بیمارستان امام خمینی، دانشکده‌ی پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، drazadvari@yahoo.com
چکیده:   (1994 مشاهده)
نورالژی بعد از هرپس یک سندروم درد نروپاتیک مزمن است که 3 ماه بعد از بهبودی بثورات پوستی هرپس در محل توزیع عصب درگیر باقی می‌ماند و می‌تواند شدید، مداوم و مقاوم به درمان باشد. درمان‌های مختلفی ازجمله درمان‌های دارویی، تزریق بوتاکس، بلوک عصبی و استفاده از مدالیته‌های فیزیوتراپی در درمان این سندروم استفاده شده است که هر کدام از این روش‌ها مزایا و معایبی دارد. یکی از روش‌های مورداستفاده که امروزه محبوبیت آن رو به افزایش است، استفاده از طب سوزنی است. طب سوزنی درمانی کم‌عارضه و قابل تکرار است که روزبه‌روز جایگاه بیشتری در مدیریت دردها بخصوص دردهای مزمن پیدا می‌کند.
در مطالعاتی که تا به حال انجام شده است اثر طب سوزنی بر کاهش درد در بیماران پست هرپتیک نورالژیا ثابت شده است. از نقاط مختلف طب سوزنی می‌توان در کاهش درد استفاده کرد. تعداد جلسات توصیه‌شده معمولاً 12-10 جلسه، به مدت زمان 30-20 دقیقه می‌باشد.
با توجه به اثرات مفید طب سوزنی و کم‌عارضه بودن آن، این روش به‌عنوان یکی از روش‌های درمانی برای پست هرپتیک نورالژیا توصیه می‌شود. در این مقاله به بررسی تأثیر طب سوزنی در نورالژی بعد از هرپس می‌پردازیم.
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/10/9 | پذیرش: 1399/8/10 | انتشار: 1399/8/10