دوره 12، شماره 1 - ( بهار 1400، دوره 12، شماره‌ 1 1400 )                   جلد 12 شماره 1 صفحات 56-53 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rahmati J, Abdolrazaghi H, Hoseininejad S, Molaei H. Full thickness advancement flap to reconstruct large helical rim. jdc 2021; 12 (1) :53-56
رحمتی جواد، عبدالرزاقی حسین‌علی، حسینی‌نژاد سیدصاحب، مولائی حجت. بازسازی نواقص بزرگ هلیکس گوش با استفاده از فلپ تمام ضخامت. پوست و زیبایی. 1400; 12 (1) :53-56

1- بخش جراحی پلاستیک و ترمیمی، مجتمع بیمارستانی امام خمینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران * بخش جراحی پلاستیک و ترمیمی، بیمارستان رازی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2- بخش جراحی دست و ترمیمی، بیمارستان سینا، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
3- بخش جراحی پلاستیک و ترمیمی، مجتمع بیمارستانی امام خمینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران * بخش جراحی دست و ترمیمی، بیمارستان سینا، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، hmggprs@gmail.com
چکیده:   (2076 مشاهده)
مقدمه: بازسازی نواقص پارشیال گوش متعاقب رزکسیون‌های وسیع و تروماها، اغلب چالش‌برانگیز است. لبه هلیکس قابل‌توجه‌ترین قسمت گوش است که اهمیت زیباشناختی بسزایی دارد و نیازمند روش‌های بازسازی دقیق‌تری است. فلپ ادوانس هلیکس یک روش شناخته‌شده برای شکل‌دهی لبه ازهم‌گیسخته هلیکس می‌باشد. طبق روش اولیه، فلپی به شکل غضروفی ـ پوستی بلند می‌شود به نحوی که پوست خلفی دست‌نخورده می‌ماند تا خون‌رسانی را تأمین کند.

گزارش مورد: با توجه به خونرسانی غنی لاله گوش، ما فلپی از لبه هلیکس را با پایه تحتانی انتخاب کردیم و آن‌را کامل ـ حتی پوست خلفی ـ جداکردیم تا فلپ آزادانه‌تر و بیشتر به سمت سفالیک برده شود. در 5 بیمار با تومورهای هلیکس، این روش ترمیمی بدون به خطر افتادن خونرسانی و ایسکمی فلپ انجام شد. علاوه‌بر آن، کشیدگی پوست خلفی یا بدشکلی متعاقب ـ به‌عنوان یکی از نگرانی‌های جراحان ترمیمی در تکنیک اصلی ـ هم برطرف شد.

نتیجه‌گیری: به‌نظر می‌رسد این اصلاحیه تکنیکی در بازسازی لاله گوش قابل توجه باشد.
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/3/12 | پذیرش: 1400/2/15 | انتشار: 1400/2/15