دوره 12، شماره 4 - ( دوره 12، شماره‌ 4 1400 )                   جلد 12 شماره 4 صفحات 232-226 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rahmati J, Dadgar Z, Haddady Abianeh S, Dadgar S, Molaei H. Comparison of lateral thoracic random flap and parascapular random flap for the treatment of severe hidradenitis suppurativa. jdc 2022; 12 (4) :226-232
رحمتی جواد، دادگر ضیاء، حدادی ابیانه شهریار، دادگر سینا، مولائی حجت. مقایسه نتایج درمان جراحی هیدرآدنیت چرکی آگزیلاری با دو روش فلپ پارااسکاپولار و فلپ لترال توراسیک. پوست و زیبایی. 1400; 12 (4) :226-232

1- بخش جراحی پلاستیک و ترمیمی، مجتمع بیمارستان امام خمینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران * بخش جراحی پلاستیک و ترمیمی، بیمارستان رازی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
3- بخش جراحی پلاستیک و ترمیمی، مجتمع بیمارستان امام خمینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، hmolaei@sina.tums.ac.ir
زمینه و هدف: این مطالعه نتایج دو روش جراحی ترمیمی را در هیدرآدنیت چرکی زیر بغل با هم مقایسه می‌کند.

روش اجرا: در این مطالعه بیماران مبتلا به هیدرآدنیت چرکی که تحت درمان با برداشتن پوست مبتلا و سپس بازسازی و ترمیم با قراردادن فلپ پوستی ترانس پوزیشنال ناحیه پارااسکاپولار و خلف آگزیلا یا تحت درمان با برداشتن فلپ پوستی از لترال توراسیک قرار گرفته‌اند بررسی شدند.

یافته‌ها: در مطالعه حاضر بیماران در دو گروه 12 نفره بررسی شدند. میانگین
Range of motion (RM) در فلکسیون بیماران در گروه پارااسکاپولار برابر176 و در گروه لترال توراسیک 175 بوده است که دو گروه اختلاف معنی‌داری ازنظر میانگین RM نداشتند. میانگین RM در ابداکسیون بیماران در گروه پارااسکاپولار برابر 166 و در گروه لترال توراسیک 147 بوده است که دو گروه اختلاف معنی‌داری ازنظر میانگین RM داشتند. میانگینPigmentation،Thickness،Relief، Pliability و Vascularization بیماران در گروه پارااسکاپولار و در گروه لترال توراسیک بوده است که دو گروه اختلاف معنی‌داری ازنظر میانگین Pigmentation، Thickness، Relief، Pliability و Vascularization نداشتند. نمره پرسش‌نامه Dermatology Quality of Life Index نشان داده است که دو گروه در هیچ‌کدام از بخش‌های پرسش‌نامه با هم اختلاف معنی‌داری نشان نمی‌دهند ولی جمع نمره در همه پارمترهای مرتبط با نمره پرسش‌نامه در گروه پارااسکاپولار پایین‌تر از نمره پرسش‌نامه در گروه لترال توراسیک است.

نتیجه‌گیری: در حال حاضر هیچ اتفاق آرایی در مورد استراتژی جراحی اپتیمال وجود ندارد. مداخلات درمانی متفاوتی توصیه‌ شده که گاهی با موفقیت‌هایی همراه است ولی هیچ کدام همیشه موفق نیستند.
دریافت: 1400/12/26 | پذیرش: 1400/11/15 | انتشار: 1400/11/15