دوره 13، شماره 2 - ( تابستان 1401، دوره 13، شماره‌ 2 1401 )                   جلد 13 شماره 2 صفحات 118-107 | برگشت به فهرست نسخه ها

Yazdani Hamid F. Repurposing of drug candidates for treatment of skin cancer. jdc 2022; 13 (2) :107-118
یزدانی حمید فاطمه. مروری براستفاده از گزینه‌های دارویی برای درمان سرطان پوست. پوست و زیبایی. 1401; 13 (2) :107-118

واحد علوم دارویی، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، f.yhamidi@gmail.com
سرطان‌های پوستی، بدخیمی‌های بسیار شایعی هستند که میلیون‌ها نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار می‌دهند و شامل انواع ملانوم‌ها و سرطان‌های پوست غیرملانومایی می‌شود. ملانوم‌ها جزو خطرناک‌ترین سرطان‌ها هستند، درحالی که سرطان‌های پوست غیرملانوما به‌طور کلی، الگوی بالینی خوش‌خیم‌تری را نشان می‌دهند. با ایﻦ ﺣﺎل، ﮔﺎﻫﯽ ﻣﻤﮑﻦ اﺳﺖ ﺗﻬﺎﺟﻤﯽ و متاستاتیک باشند. ﻣﻼﻧﻮم‌ﻫﺎ ﻣﻌﻤﻮﻻً در ﻧﻮاﺣﯽ از ﺑﺪن ﮐﻪ در ﻣﻌﺮض ﻧﻮر ﺧﻮرﺷﯿﺪ ﻫﺴـﺘﻨﺪ ﻇﺎﻫﺮ ﻣﯽ‌ﺷﻮﻧﺪ، اﮔﺮﭼﻪ ﻣﻤﮑﻦ اﺳﺖ در ﻣﻨﺎﻃﻘﯽ ﮐﻪ ﻣﻌﻤﻮﻻً در ﻣﻌﺮض ﻧﻮر ﺧﻮرﺷـﯿﺪ ﻗﺮار ﻧﻤﯽ‌ﮔﯿﺮﻧﺪ ﻧﯿﺰ ﻇﺎﻫﺮ ﺷﻮﻧﺪ ﺑﻨﺎﺑﺮایﻦ، ﺗﻮﺳـﻌﻪ آﻧ‌ﻬﺎ ﭼﻨـﺪﻋﺎﻣﻠﯽ اﺳﺖ ﮐﻪ ﺷﺎﻣﻞ ﻋﻮاﻣﻞ ﺧﻄﺮ درون‌زا و ﺑﺮون‌زا اﺳﺖ. ﻣﺪیﺮیﺖ سرﻃﺎن ﭘﻮﺳﺖ ﺑﻪ ﻧﻮع آن ﺑﺴﺘﮕﯽ دارد و ﻣﻌﻤﻮﻻً ﻣﺒﺘﻨﯽ‌ﺑﺮ ﺟﺮاﺣﯽ، ﺷﯿﻤﯽ‌درﻣﺎﻧﯽ، ایﻤﻮﻧﻮﺗﺮاﭘﯽ و درﻣﺎن ﻫﺪف‌مند اﺳﺖ. در ایﻦ راﺳﺘﺎ، درﻣﺎن‌های انکولوژیک پیشرفت‌هایی را در سال‌های گذشته نشان داده‌اند. با این حال درمان‌های کنونی هنوز معایب مختلفی مانند ویژگی کم‌ سلولی، عودهای مکرر، سمیت بالا و افزایش هزینه‌ها دارند.
علاوه‌بر این، پیگیری داروهای جدید پرهزینه است و مجوز برای استفاده بالینی آن‌ها، ممکن است 15-10 سال طول بکشد بنابراین، جابه‌جایی داروهایی که قبلاً تأیید شده‌اند و برای سایر بیماری‌ها مورد استفاده‌ قرار می‌گرفتند، به‌عنوان یک جایگزین عالی ظاهر شده است. در این بررسی کوچک،
هدف ما ارائه یک نمای کلی و به‌روز از استفاده مجدد داروها برای درمان سرطان پوست و بحث در مورد دیدگاه‌های آینده آن‌هاست.
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/6/29 | پذیرش: 1401/5/15 | انتشار: 1401/5/15