دوره 13، شماره 2 - ( تابستان 1401، دوره 13، شماره‌ 2 1401 )                   جلد 13 شماره 2 صفحات 146-143 | برگشت به فهرست نسخه ها

Firooz A, Ayatollahi A, Valizade F, Nassiri kashani M, Moosavi Z, Fattahi M. Use of terbinafine 250 mg in the treatment of ectothrix ringworm: A case report. jdc 2022; 13 (2) :143-146
فیروز علیرضا، آیت‌اللهی آذین، ولی‌زاده فرناز، نصیری ‌کاشانی منصور، موسوی زهرابیگم، فتاحی مهسا. استفاده از تربینافین 250 میلی‌گرم در درمان کچلی سر اکتوتریکس: گزارش مورد. پوست و زیبایی. 1401; 13 (2) :143-146

1- مرکز آمـوزش و پـژوهش بیمـاری‌هـای پوست و جذام، دانـشگاه علـوم پزشـکی تهران، تهران، ایران
2- گروه زیست‌شناسی، پردیس بین‌الملل، دانشگاه تهران، تهران، ایران
3- مرکز آمـوزش و پـژوهش بیمـاری‌هـای پوست و جذام، دانـشگاه علـوم پزشـکی تهران، تهران، ایران ، mfattai@sina.tums.ac.ir
مقدمه: «کچلی قارچی» اصطلاحی است که برای عفونت‌های پوست سر که توسط قارچ‌های درماتوفیت ایجاد می‌شود، به‌کار می‌رود. کچلی قارچ سر بین کودکان شایع است و کمتر در بزرگسالان دیده می‌شود.
گزارش مورد: مورد مراجعه در مطالعه حاضر، دختربچه‌ای 9 ساله همراه با پچ آلوپسی خارش‌دار در پوست سر و تورم غدد لنفاوی در پشت گردن بود. بیمار یک گربه به‌عنوان حیوان خانگی داشت. در معاینه، یک الی دو پچ آلوپسی با شفت مو شکسته و فلس خفیف مشاهده شد. در بررسی با لامپ وود و آزمایش مستقیم، عفونت اکتوتریکس تشخیص داده شد. با نظر متخصص پوست، روزانه یک عدد تربینافین 50 میلی‌گرم تجویز شد. با این حال، هیچ بهبود قابل‌توجهی با وجود 4 هفته از مصرف تربینافین مشاهده نشد درنتیجه، دوز درمان با تربینافین از 50 میلی‌گرم به 250 میلی‌گرم در روز تغییر کرد. پس از 6 هفته درمان، تظاهرات بالینی بیمار به شکل قابل‌توجهی بهبود یافت.
نتیجه‌­گیری: پس از اینکه کچلی قارچی ازطریق میکروسکوپی تأیید می‌شود، انتخاب مناسب‌ترین درمان ضدقارچ، بستگی به تعیین گونه‌های قارچی ازطریق کشت قارچی دارد. نتایج این مطالعه نشان می‌دهد هنگام انتخاب درمان تجربی عامل ضد قارچ، دوز 250 میلی‌گرم تربینافین ممکن است انتخاب خوبی برای کودکان باشد.
نوع مطالعه: گزارش مورد | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/6/29 | پذیرش: 1401/5/15 | انتشار: 1401/5/15