دوره 13، شماره 3 - ( دوره 13، شماره 3 1401 )                   جلد 13 شماره 3 صفحات 154-149 | برگشت به فهرست نسخه ها

Lotfi I, Tamehrizadeh S, Javanbakht M, Ghiasi M, Ansari M. Evaluation of serum osteopontin level in patients with alopecia areata compared to healthy subjects. jdc 2022; 13 (3) :149-154
لطفی ایلشن، طامهری‌زاده سیدسعید، جوانبخت محمدحسن، غیاثی مریم، انصاری مهشیدالسادات. بررسی سطح سرمی استئوپونتین در بیماران مبتلا به آلوپسی آره‌آتا در مقایسه با افراد سالم. پوست و زیبایی. 1401; 13 (3) :149-154

1- مرکز تحقیقات بیماری‌های تاولی خودایمنی، گروه پوست، بیمارستان رازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
2- دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
3- گروه تغذیه سلولی و مولکولی، دانشکده علوم تغذیه و رژیم‌شناسی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
4- مرکز تحقیقات بیماری‌های تاولی خودایمنی، گروه پوست، بیمارستان رازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، mghiasi@tums.ac.ir

روش اجرا: 54 بیمار مبتلا به آلوپسی آره‌آتا که در سال‌های 1396 و 1397 به بیمارستان رازی تهران مراجعه کرده بودند، وارد مطالعه شدند. نیمی از بیماران بیماری شدید و نیمی از آن‌ها بیماری خفیف داشتند. هم‌چنین 52 فرد سالم به‌عنوان گروه کنترل (همسان ازنظر سن و جنس) انتخاب شدند. شدت بیماری با استفاده ازSALT (Severity of Alopecia Tool) Score تعیین و سطوح سرمی استئوپونتین به روش الایزا اندازه‌گیری شد.

یافته‌ها: نتایج نشان داد که سطح سرمی استئوپونتین در بیماران مبتلا به آلوپسی آره‌آتا به‌طور معنی‌داری بیشتر از افراد سالم بود. بین سطح استئوپونتین و نمره SALT یا طول مدت بیماری رابطه معنی‌داری وجود نداشت.

نتیجه‌گیری: سطح استئوپونتین در بیماران با آلوپسی آره‌آتا بیشتر از افراد سالم است؛ اما با شدت بیماری ارتباطی ندارد.زمینه و هدف: آلوپسی آره‌آتا یک بیماری خودایمن فولیکول مو است. Osteopontin یک فعال‌کننده اولیه لنفوسیت T است که ممکن است در برخی بیماری‌های ایمنی نقش داشته باشد. هدف از این مطالعه بررسی سطح سرمی استئوپونتین در بیماران مبتلا به آلوپسی آره‌آتا و مقایسه آن با سطح سرمی افراد سالم بود.

دریافت: 1401/9/29 | پذیرش: 1401/8/15 | انتشار: 1401/8/15