مرکز تحقیقات پوست، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران * گروه پوست، بیمارستان لقمان حکیم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده: (726 مشاهده)
زمینه و هدف: آموزش الکترونیکی مجازی، نقش کاملاً اثباتشدهای در تقویت یادگیری پزشکی دارد. از بین روشهای آموزش مجازی، یکی از روشهای مغفولمانده در آموزش پزشکی، استفاده از «شبکههای اجتماعی» است. تاکنون مطالعهای در زمینه استفاده از پیامرسان واتسآپ در زمینه آموزش پزشکی ارائه نشده است. هدف این پژوهش، بررسی تأثیر و رضایتمندی از روش آموزش غیرحضوری به کارورزان با واتسآپ در درس درماتولوژی است.
روش اجرا: این پژوهش یک مطالعه نیمهتجربی است. در ابتدای هر ماه بهطور متوسط با حضور 10 کارورز در بخش پوست، یک گروه در واتسآپ ساخته میشود. در گروه، کیسهای متنوعی از بیماریهای پوستی ارائه و نکات تشخیصی و درمانی آنها با شیوه پرسش و پاسخ به کارورزان آموزش داده میشود. در پایان هر ماه با استفاده از پرسشنامه پژوهشگرساخته، که روایی و پایایی آن تأیید شده است، ارزیابی صورت میگیرد.
یافتهها: طی یک دوره 6 ماهه، در مجموع 61 کارورز در این مطالعه شرکت کردند و بهطور میانگین در هر ماه، 50 کیس در گروه موردبحث قرار گرفت. از مجموع 61 اینترن شرکتکننده، 58 نفر پرسشنامههای نظرسنجی را پرکردند (میزان پاسخدهی 95%).
97% شرکتکنندگان از آموزش مجازی با واتسآپ رضایت داشتند و اکثر کارورزان معتقد بودند که گروه واتسآپ در بهترکردن روابط بین استاد و دانشجو و بالابردن توانایی آنها در تشخیص بیماران پوستی، مؤثر بوده است.
نتیجهگیری: این مطالعه نشان داد که واتسآپ ابزار مناسبی برای آموزش کارورزان و بحث پیرامون کیسهای درماتولوژی است و استفاده روزافزون از این ابزار، به ارتقای آموزش پزشکی کمک شایانی خواهد کرد.
نوع مطالعه:
پژوهشي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1401/9/29 | پذیرش: 1401/8/15 | انتشار: 1401/8/15