دوره 13، شماره 3 - ( دوره 13، شماره 3 1401 )                   جلد 13 شماره 3 صفحات 162-155 | برگشت به فهرست نسخه ها

XML English Abstract Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mozafari N. Usefulness of WhatsApp for teaching diagnosis of skin conditions to interns. jdc 2022; 13 (3) :155-162
URL: http://jdc.tums.ac.ir/article-1-5617-fa.html
مظفری نیکو. کارایی اپلیکشن واتس‌آپ (WhatsApp) در آموزش نحوه تشخیص بیماری‌های پوستی به کارورزان. پوست و زیبایی. 1401; 13 (3) :155-162

URL: http://jdc.tums.ac.ir/article-1-5617-fa.html


مرکز تحقیقات پوست، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران * گروه پوست، بیمارستان لقمان حکیم، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
چکیده:   (726 مشاهده)
زمینه و هدف: آموزش الکترونیکی مجازی، نقش کاملاً اثبات‌شده‌ای در تقویت یادگیری پزشکی دارد. از بین روش‌های آموزش مجازی، یکی از روش‌های مغفول‌مانده در آموزش پزشکی، استفاده از «شبکه‌های اجتماعی» است. تاکنون مطالعه‌ای در زمینه استفاده از پیام‌رسان واتس‌آپ در زمینه آموزش پزشکی ارائه نشده است. هدف این پژوهش، بررسی تأثیر و رضایت‌مندی از روش آموزش غیرحضوری به کارورزان با واتس‌آپ در درس درماتولوژی است.

روش اجرا: این پژوهش یک مطالعه نیمه‌تجربی است. در ابتدای هر ماه به‌طور متوسط با حضور 10 کارورز در بخش پوست، یک گروه در واتس‌آپ ساخته می‌شود. در گروه، کیس‌های متنوعی از بیماری‌های پوستی ارائه و نکات تشخیصی و درمانی آن‌ها با شیوه پرسش و پاسخ به کارورزان آموزش داده می‌شود. در پایان هر ماه با استفاده از پرسش‌نامه پژوهشگرساخته، که روایی و پایایی آن تأیید شده است، ارزیابی صورت می‌گیرد.

یافته‌ها: طی یک دوره 6 ماهه، در مجموع 61 کارورز در این مطالعه شرکت کردند و به‌طور میانگین در هر ماه، 50 کیس در گروه موردبحث قرار گرفت. از مجموع 61 اینترن شرکت‌کننده، 58 نفر پرسش‌نامه‌های نظرسنجی را پرکردند (میزان پاسخ‌دهی 95%).
97% شرکت‌کنندگان از آموزش مجازی با واتس‌آپ رضایت داشتند و اکثر کارورزان معتقد بودند که گروه واتس‌آپ در بهترکردن روابط بین استاد و دانشجو و بالابردن توانایی آن‌ها در تشخیص بیماران پوستی، مؤثر بوده است.


نتیجه‌گیری: این مطالعه نشان داد که واتس‌آپ ابزار مناسبی برای آموزش کارورزان و بحث پیرامون کیس‌های درماتولوژی است و استفاده روزافزون از این ابزار، به ارتقای آموزش پزشکی کمک شایانی خواهد کرد.
متن کامل [PDF 637 kb]   (286 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1401/9/29 | پذیرش: 1401/8/15 | انتشار: 1401/8/15

ارسال نظر درباره این مقاله : نام کاربری یا پست الکترونیک شما:
CAPTCHA

بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به فصلنامه پوست و زیبایی می‌باشد.

طراحی و برنامه نویسی: یکتاوب افزار شرق

© 2024 , Tehran University of Medical Sciences, CC BY-NC 4.0

Designed & Developed by : Yektaweb