دوره 13، شماره 3 - ( دوره 13، شماره 3 1401 )                   جلد 13 شماره 3 صفحات 202-191 | برگشت به فهرست نسخه ها

Alenabi S, Naeimifar A, Bahrainian S, Ahmadnasrollahi S. Reviewing the nanotechnology in cosmeceuticals. jdc 2022; 13 (3) :191-202
آل‌نبی سیدسجاد، نعیمی‌فر عاطفه، بحرینیان سارا، احمدنصراللهی سامان. مروری بر نانوتکنولوژی در صنعت آرایشی. پوست و زیبایی. 1401; 13 (3) :191-202

1- دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی مازندران، مازندران، ایران
2- گروه فارماسیوتیکس، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
3- گروه فارماسیوتیکس، دانشکده داروسازی، دانشگاه علوم پزشکی جندی‌شاپور، اهواز، ایران
4- مرکز آموزش و پژوهش بیماری‌های پوست و جذام، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران ، snasrollahi@tums.ac.ir
امروزه صنعت آرایشی به‌سرعت در حال رشد است و شمار زیادی از محصولات آرایشی موضعی ازقبیل فراورده‌های ضدآفتاب، ضدلک، ضدچروک و محصولات مراقبت از مو، به‌طور گسترده مورد استفاده قرار می‌گیرند. نانوتکنولوژی در صنعت آرایشی نقش مهمی دارد. استفاده از تکنیک‌های نوین در سطح اتم و مولکول، منجر به توسعه آینده صنعت آرایشی می‌شود. استفاده از نانوتکنولوژی منجر به افزایش تنوع محصولات، افزایش فراهمی زیستی مواد مؤثره و بهبود ظاهر محصولات آرایشی با اثربخشی طولانی‌مدت‌تر می‌شود. از طرف دیگر افزایش استفاده از محصولات مبتنی‌بر نانو، نگرانی‌ها را در رابطه با عبور احتمالی نانوذرات از پوست و احتمال ایجاد خطراتی برای سلامت انسان افزایش داده است. در این مقاله مروری نانوذرات مختلف مورداستفاده در محصولات متنوع آرایشی و خطرات احتمالی در مواجهه با نانوذرات بررسی شده است.
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1401/9/29 | پذیرش: 1401/8/15 | انتشار: 1401/8/15