دوره 13، شماره 4 - ( دوره 13، شماره‌ 4 1401 )                   جلد 13 شماره 4 صفحات 284-274 | برگشت به فهرست نسخه ها

Rezaeian S, Pourianfar H. A review of the effects of Reishi mushroom (Ganoderma lucidum) on skin health and diseases. jdc 2023; 13 (4) :274-284
رضائیان شراره، پوریان‌فر حمیدرضا. مروری بر اثرات قارچ ری‌شی (Ganoderma lucidum) در بهداشت پوست و درمان بیماری‌های پوستی. پوست و زیبایی. 1401; 13 (4) :274-284

1- گروه پژوهشی زیست‌فناوری قارچ‌های صنعتی، پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی، سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، مشهد، ایران ، sharare.rezaeian@yahoo.com
2- گروه پژوهشی زیست‌فناوری قارچ‌های صنعتی، پژوهشکده بیوتکنولوژی صنعتی، سازمان جهاد دانشگاهی خراسان رضوی، مشهد، ایران
قارچ ری‌شی با نام علمی Ganoderma lucidum یک قارچ دارویی منحصربه‌فرد است که بیش از 4 هزار سال قدمت استفاده برای درمان بیماری‌های مختلف در کشورهای آسیایی دارد. امروزه در اکثر نقاط دنیا از این قارچ در درمان‌های مرتبط با طب سنتی استفاده می‌شود. اخیراً در میان فعالیت‌های متنوع زیستی قارچ ری‌شی، اثرات مثبت آن در بهبود کیفیت پوست و درمان بیماری­های پوستی مورد توجه محققین قرار گرفته است. پلی‌ساکاریدها و تری‌ترپن‌ها در زمره مهم‌ترین متابولیت­های اثرگذار و اصلی این قارچ هستند که به‌دلیل عملکرد آنتی‌اکسیدانی و ضدالتهابی خود در بحث درمان و بهداشت پوست حائز اهمیت است. این مقاله مروری به تجمیع آخرین دستاوردهای تحقیقاتی بر روی نقش این قارچ در بهداشت و درمان پوست می‌پردازد. تحقیقات متعدد نشان داده است که عصاره­های قارچ ری‌شی در مواردی هم‌چون تسریع ترمیم زخم، تسکین عفونت­های پس ­از سوختگی و پیشگیری از فلاپ پوست در اثر آسیب ایسکمی (خون­رسانی مجدد) قابلیت دارد. تأثیر عصاره‌های قارچ ری‌شی بر جلوگیری و درمان چروکیدگی و تأثیر بر سفیدکردن پوست، آن­ها را به­ یک ماده طبیعی برای مراقبت از پوست تبدیل کرده ­است. هم‌چنین مطالعات صورت‌گرفته بر روی اثرات قارچ ری‌شی در درمان برخی از بیماری‌های پوستی نظیر آتوپیک (درماتیک و اگزما)، سارکوئیدوز جلدی و کاربرد بالقوه این قارچ در درمان سرطان پوستی در این مقاله مروری بررسی شده‌اند.
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1401/12/27 | پذیرش: 1401/11/15 | انتشار: 1401/11/15