دوره 13، شماره 4 - ( دوره 13، شماره‌ 4 1401 )                   جلد 13 شماره 4 صفحات 299-285 | برگشت به فهرست نسخه ها

Asadollahi A, Nowruzi B, fattahi M. A review of different methods of skin care using cyanobacteria. jdc 2023; 13 (4) :285-299
اسداللهی آتوسا، نوروزی بهاره، فتاحی مهسا. مروری بر روش‌های مختلف مراقبت از پوست با استفاده از سیانوباکتری‌ها. پوست و زیبایی. 1401; 13 (4) :285-299

1- گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم و فناوری‌های همگرا، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
2- گروه زیست‌شناسی، دانشکده علوم و فناوری‌های همگرا، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران ، bahareh.nowruzi@srbiau.ac.ir
3- مرکز آمـوزش و پـژوهش بیمـاری‌هـای پوست و جذام، دانـشگاه علـوم پزشـکی تهران، تهران، ایران
ریزجلبک‌ها موجودات فتوسنتزی هستند که در نتیجه قرار‌گرفتن دائمی در شرایط استرس مانند دمای بالا یا پایین، شوری بالا، فشار اسمزی، اکسیداسیون نور و اشعه فرابنفش، حاوی ترکیبات فعال با ارزشی در محصولات آرایشی بهداشتی هستند. محصولات آرایشی موجود را می‌توان با محصولات آرایشی مشتق‌شده از ریزجلبک‌ها که سازگار با محیط زیست و ایمن هستند، جایگزین کرد و در فرمولاسیون‌های موضعی مواد آرایشی مراقبت از پوست مانند مرطوب‌کننده، ضدچروک، ضدپیری و عامل ضدآکنه گنجاند. علاوه‌بر این، از عصاره این ریزجلبک‌ها برای ساخت کرم‌های ضدآفتاب برای درمان اختلالات رنگدانه‌ای پوست و بهبود زخم‌ها استفاده گسترده می‌شود؛ به طوری که اکنون اکثر لوازم آرایشی تجاری، دارای طیف وسیعی از ترکیبات طبیعی مستخرج از سیانوباکتری‌ها هستند که منجر به افزایش خواص آنتی‌اکسیدانی، احیا‌کننده، مرطوب‌کننده، محافظت‌کننده و درخشان‌کننده، هم برای مو و هم برای پوست هستند. در این مقاله مروری، کاربردهای آرایشی عصاره و پودر خشک‌شده سیانوباکتری‌ها در بهبود ظاهر و سلامت پوست و تجزیه و تحلیل معیار آرایشی اسپیرولینا مورد بحث قرار گرفته است.
نوع مطالعه: مروري | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1401/12/27 | پذیرش: 1401/11/15 | انتشار: 1401/11/15