دوره 14، شماره 1 - ( دوره 14، شماره‌ 1 1402 )                   جلد 14 شماره 1 صفحات 23-14 | برگشت به فهرست نسخه ها

Nikoogoftar M, Ehsani A, Fathi A, Sangani A, Koozegaran R. The profile of psychological vulnerability in people with genital warts and its role in the level of impulsivity in patients visiting Razi Hospital. jdc 2023; 14 (1) :14-23
نیکوگفتار منصوره، احسانی امیرهوشنگ، فتحی افشین، سنگانی علیرضا، کوزه‌گران رضوانه. نیمرخ آسیب‌پذیری روانی در افراد مبتلا به زگیل تناسلی و نقش آن در میزان تکانش‌گری در مراجعان به بیمارستان رازی. پوست و زیبایی. 1402; 14 (1) :14-23

1- گروه روان‌شناسی، دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران
2- گروه پوست، بیمارستان رازی، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
3- گروه آسیب‌شناختی روان‌شناسی فرهنگی، مرکز پژوهشی علوم روان‌شناختی فارابی، مازندران، ایران
4- گروه روان‌شناسی، دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه پیام نور، تهران، ایران ، koze.garan@yahoo.com
زمینه و هدف: زگیل تناسلی یک بیماری عفونی ناشی از نوعی ویروس پاپیلومای انسانی است که ازطریق تماس مستقیم پوست و عمدتاً در اثر ارتباطات جنسی منتقل می‌شود؛ لذا نیمرخ آسیب‌پذیری روانی در افراد مبتلا به زگیل تناسلی و نقش آن در میزان تکانش‌گری در مراجعان به بیمارستان رازی مورد مطالعه قرار گرفت.

روش اجرا: پژوهش حاضر از نوع توصیفی ـ همبستگی بود. جامعه آماری را تمام افراد مراجعه‌کننده به بیمارستان رازی ـ که به زگیل تناسلی مبتلا بودند ـ تشکیل دادند که به روش در دسترس، 122 نفر انتخاب و وارد مطالعه شدند. در این پژوهش از پرسش‌نامه آسیب‌پذیری روانی و پرسش‌نامه تکانش‌گری بارات استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده­ها با آزمون تحلیل واریانس و تی مستقل، همبستگی پیرسون و رگرسیون گام‌به‌گام و نسخه 18 نرم‌افزار SPSS انجام شد.

یافته‌ها: نتایج نشان داد که آسیب‌پذیری روانی در افراد مبتلا به زگیل تناسلی در وضعیت نرمال قرار و در میزان تکانش‌گری نقش دارد. افکار پارانوئیدی دارای ضریب اثر 3030/0 و پیش‌بینی 30/0 است.

نتیجه‌گیری: با توجه به نقش آسیب‌پذیری روانی در شکل‌گیری اختلالات رفتاری مانند تکانشگری از یک سو و نقش تکانشگری در ابتلا به بیماری زگیل تناسلی از سوی دیگر، این پژوهش واجد تلویحات کاربردی در برجسته‌ساختن زمینه‌های پیشگیری و درمان تکانش‌گری است.
دریافت: 1402/3/31 | پذیرش: 1402/2/15 | انتشار: 1402/2/15