دوره 14، شماره 4 - ( دوره 14، شماره‌ 4 1402 )                   جلد 14 شماره 4 صفحات 208-199 | برگشت به فهرست نسخه ها

Esfandiary M, Khosravi A, Asadi S, Nikaein D, Hassan J. Evaluation of the antimicrobial effect of oleuropein on Candida albicans and Candida glabrata isolates resistant to fluconazole and Escherichia coli. jdc 2024; 14 (4) :199-208
اسفندیاری محمدعلی، خسروی علیرضا، اسدی سپیده، نیک‌آیین دنیا، حسن جلال. ارزیابی اثر ضدمیکروبی اولئوروپین بر مخمرهای کاندیدا آلبیکنس و کاندیدا گلابراتای مقاوم به فلوکونازول و باکتری اشریشیاکلی. پوست و زیبایی. 1402; 14 (4) :199-208

1- گروه میکروبیولوژی و ایمونولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
2- گروه میکروبیولوژی و ایمونولوژی، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران ، khosravi@ut.ac.ir
3- گروه علوم پایه، دانشکده دامپزشکی، دانشگاه تهران، تهران، ایران
زمینه و هدف: عوارض جانبی مرتبط با داروهای ضدمیکروبی و همچنین هزینه بالای آن‌ها، جست‌وجو برای ماده مؤثره گیاهان دارویی با قیمت مناسب و عوارض جانبی کمتر را برانگیخته است. از این مواد می‌توان به‌عنوان مکمل دارویی یا برای افزایش اثرات ضدمیکروبی و ضدقارچی داروها استفاده کرد. هدف این مطالعه بررسی میزان اثر مهارکنندگی اولئوروپین بر عوامل بیماری‌زای قارچی و باکتریایی جداشده از عفونت ناخن در شرایط آزمایشگاهی است.

روش اجرا: خواص ضدقارچی و ضدباکتریایی اولئوروپین با تعیین حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC)Minimum Inhibition Concentration  و حداقل غلظت کشندگی
(
MBC) Minimum Bactericidal Concentration و (MFC) Minimum Fungicidal Concentration این ماده، بر مخمرهای کاندیدا آلبیکنس، کاندیدا گلابراتا و باکتری اشریشیاکلی با روش میکروبراث دایلوشن ارزیابی شد.

یافته‌ها: آزمایشات نشان ‌دادند که حداقل غلظت مهارکنندگی (MIC) اولئوروپین علیه هر سه میکروارگانیسم موردمطالعه برابر با 65 و حداقل غلظت کشندگی (MBC/MFC) برابر با 130 میلی‌گرم در میلی‌لیتر بود.

نتیجه‌گیری: با توجه به‌ فعالیت ضدقارچی و ضدباکتریایی زیاد اولئوروپین، این مطالعه این ماده را به‌عنوان یک داروی مکمل ضد‌میکروبی طبیعی معرفی می‌کند. همچنین می‌توان از این ماده برای افزایش قدرت ضد‌میکروبی آنتی‌‌بیوتیک‌های موجود کمک گرفت.
دریافت: 1402/12/27 | پذیرش: 1402/11/15 | انتشار: 1402/11/15