دوره 5، شماره 3 - ( دوره‌ی 5، شماره‌ی 3، پاییز 1393 1393 )                   جلد 5 شماره 3 صفحات 123-117 | برگشت به فهرست نسخه ها

Hamidizadeh N, Dastgheib L, Ranjbar S, Handjani F, Jafari P. Octopirox 1% shampoo versus ketoconazole 2% shampoo in the treatment of pityriasis versicolor: A randomized, controlled, double-blind clinical trial. jdc 2014; 5 (3) :117-123
حمیدی‌زاده نسرین، دستغیب لادن، رنجبر سارا، هنجنی فرهاد، جعفری پیمان. مقایسه‌ی تأثیر شامپوی بدن حاوی اکتوپیروکس ۱% با شامپوی بدن کتوکونازل 2% در درمان پیتیریازیس‌ورسیکالر: کارآزمایی بالینی تصادفی، دارای گروه شاهد و دوسویه‌ کور. پوست و زیبایی. 1393; 5 (3) :117-123

1- تحقیقات مولکولی پوست، دانشگاه علوم پزشکی شیراز ، nhamidizadeh@gmx.net
2- گروه پوست، دانشگاه علوم پزشکی شیراز
3- تحقیقات مولکولی پوست، دانشگاه علوم پزشکی شیراز
4- گروه آمار زیستی، دانشگاه علوم پزشکی شیراز
زمینه و هدف: پتیریازیس‌ورسیکالر یک عفونت قارچی سطحی پوست است که توسط گونه‌های مختلف مالاسزیا ایجاد می‌شود و در مناطق گرمسیری و نیمه‌گرمسیری رایج است. درمان‌های مختلفی ازجمله شامپو کتوکونازول 2% در درمان این بیماری مؤثر می‌باشد. در این مطالعه تأثیر شامپوی اکتوپیروکس 1% در مقایسه با شامپوی کتوکونازول 2% در بهبود این بیماری بررسی شده است. روش اجرا: تعداد 42 بیمار در این مطالعه شرکت کردند که 25 نفر از این بیماران از شامپوی اکتوپیروکس 1% و17 نفر از شامپوی کتوکونازول 2%، به‌مدت 5 دقیقه در حمام پس از شست‌وشو روزانه به‌مدت سه هفته استفاده کردند. مقایسه‌ی دو درمان براساس تست KOH و بررسی علائم بالینی انجام گردید. یافته‌ها: بهبودی 7/64% پس از استفاده از شامپوی بدن کتوکونازول 2% و 44% پس از استفاده از شامپوی بدن اکتوپیروکس 1% مشاهده گردید که براساس آزمون مربع کای این اختلاف معنی‌دار نیست (187/0=P). ضمناً پس از بهبودی نیز هر دو شامپو در برطرف‌کردن علائم موثر بوده‌اند با این تفاوت که شامپوی کتوکونازول 2% در ازبین‌بردن هیپرپیگمانتاسیون و قرمزی مؤثرتر از شامپوی اکتوپیروکس 2% بوده است. هم‌چنین عارضه‌ی جانبی نیز پس از استفاده از هیچ یک از دو شامپو مشاهده نشد. نتیجه‌گیری: شامپوهای کتوکونازول 2% و اکتوپیروکس 1% بدون عوارض جانبی در درمان پتیریازیس‌ورسیکالر مؤثر هستند.
دریافت: 1393/10/15 | پذیرش: 1393/10/15 | انتشار: 1393/10/15